BK Häcken välkomnar u-landslagsman till Hisingen!

Idag välkomnar vi ett nytt ansikte till GPA! Den 20-årige mittbacken Ali Suljic är tillbaka i Sverige efter fyra år i England och nu är han en del av Häckenfamiljen. 
– Häcken är kända för att vara bra för unga spelare, säger nyförvärvet Ali Suljic.

Ali Suljic föddes 1997 i Motala och inledde sin karriär i Motala AIF. Som 16-åring flyttade han till London och Chelsea där han tillbringade fyra år. Han har 34 ungdomslandskamper på meritlistan och har en VM-bronsmedalj från U17-VM 2013. Nu är han tillbaka i Sverige och flyttade in i lägenheten på Hisingen igår.

Hej, Ali! Hur känns det att vara här?
– Det känns bra!

För den som inte känner till dig som spelare, hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag är mittback, men har spelat en del som defensiv mittfältare också. Jag är en bolltrygg spelare, klok, bra med fötterna.

Varför valde du att tacka ja till BK Häcken?
– Framför allt var det för att jag vill få fart på karriären igen, och Häcken är en bra klubb att lyckas med det i. Häcken är kända för att vara bra för unga spelare.

Du råkade ut för en underlig sjukdom under din tid i Chelsea. Berätta!
 – Ja, det var för två år sedan. Vi var i Tyskland på försäsongen och så fick jag ett bett av ett insekt på axeln. Jag tänkte inte så mycket på det då, men efter en vecka, när vi kommit hem igen, så vaknade jag en morgon och kunde inte lyfta på ena benet. Jag fick hjälp av Chelsea och låg på sjukhus i en månad, jag hade fått en infektion i blodet. Efter det gick jag på antibiotika i tre månader och efter sex-sju månader kunde jag träna fullt igen.

Och hur mår du nu?
– Nu mår jag bra. jag är helt återställd och har tränat som vanligt i 1,5 år nu.

Vad har du för målsättning med tiden i BK Häcken?
– Att få en nystart och hitta stabilitet och trygghet. Jag vill ha en så bra tid här som möjligt, både individuellt och med laget.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tränar en del även på fritiden. Annars gillar jag att spela tv-spel och kolla på fotboll. Och så gillar jag att spela basket.

Det är många i laget som spelar Fortnite, är det det du brukar spela också?
– Nej, faktiskt inte. Jag spelar mest Fifa.

Hur ska det bli att spela på Bravida?
– Jag har varit där och tittat och det ser ut att vara en modern och mysig arena. Det ska bli kul att få spela där!

När spelade du match senast? 
– Det var i januari någon gång.

Hur sugen är du på att spela igen?
– Jag är jättesugen!

Kontraktet mellan Ali Suljic och BK Häcken sträcker sig säsongen ut med option på ytterligare tre år. Sportchef Sonny Karlsson säger att målsättningen är att samarbetet ska vara långsiktigt.
– Vi ska få tillbaka honom i fotbollen, han behöver lite tid och ro för att få fart på kroppen igen på det sättet som krävs efter en lång frånvaro. Han har fått ett hack i maskineriet efter sjukdomen och tillsammans ska vi få fart på det igen.

Talangen du nämner, kan du beskriva den?
– Han är en riktigt duktig fotbollsspelare. Följsam, snabb, bra med bollen, bra huvudspel, ledaregenskaper.
– Teddy Olausson har ju haft Ali i ungdomslandslagen, han var kapten för 97-landslaget och varit en av de största talangerna i Sverige så vi har valt att ge honom en möjlighet här hos oss för att komma tillbaka. Både han och vi är ödmjuka inför och sugna på den här möjligheten.

Huvudpartner

Officiella branschpartners