Jasmin Sudic lämnar BK Häcken

Jasmin Sudic och BK Häcken går skilda vägar. Mittbacken flyttar hem till Skåne och har skrivit på för Trelleborg.

Jasmin Sudic kom till BK Häcken 2015 och blev snabbt en viktig kugge det gulsvarta försvaret. I fjol led hela fotbolls-Sverige med 27-åringen då han i Allsvenskans andra omgång drog av korsbandet, för fjärde gången i karriären.

Jasmin har kämpat sig tillbaka men det står nu klart att karriären fortsätter i Trelleborg. Mittbacken och den skånska klubben har skrivit under ett avtal på 2,5 år.

– Vi tackar Jasmin för den här tiden som varit. Den gick i både dur och moll då det började bra innan hans korsbandsskada ställde till det. Han ville komma närmare hem och då han inte har varit aktuell för vår startelva på ett tag, gick vi hans önskan till mötes, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Jasmin Sudic ser tillbaka på fina år på Hisingen när han nu flyttar hemåt. Totalt blev det 42 allsvenska matcher i den gulsvarta tröjan för honom, men höjdpunkten är cupguldet 2016.

– Jag vill tacka för min tid i BK Häcken. Jag har alltid känt mig välkommen av både supportrar och klubben, så jag tar med mig positiva minnen härifrån – och klubbens första titel! säger Jasmin och skrattar på sitt karaktäristiska sätt.

Vi önskar Jasmin all lycka!

Huvudpartner

Officiella branschpartners