Tung bortaförlust efter sent självmål

BK Häcken var på väg mot en poäng borta mot seriens bästa hemmalag, men efter en tilltrasslad situation med tio minuter kvar av ordinarie matchtid råkade laget ut för ett självmål. Nya serietvåan IFK Norrköping vann matchen med 2–1 efter 1–1 i halvtid. 

Senaste bortasegern för BK Häcken mot IFK Norrköping kom för sex år sedan, senaste segern för fyra år sedan. Och det gick inte vägen i dag heller. IFK Norrköping vann det sjunde raka allsvenska mötet lagen.

I den höga värmen blev det inte något jättetempo under match, utan lagen hade ganska bra koll på varandra och de riktigt heta målchanserna utöver målen var relativt få.

Hemmalaget tog ledningen i den 18:e mitten efter att Simon Thern avlossat ett skott utanför straffområdet som BK Häcken-målvakten Peter Abrahamsson var på men inte kunde hålla utanför målet. Bara några minuter senare var det dags för ett liknande mål, men den här gången av BK Häcken.

Paulinho drev bollen framåt och innan han kom in i straffområdet strax höger dig han till ett välriktad som gick in i bortre gaveln. 1–1 stod sig sedan fram till den 80:e matchminuten då hemmalaget fick en frispark till höger strax utanför straffområdet.

Islänningenb Gudmundur  Thorarinsson drog den stenhårt i ribban så att sen nästan fortfarande skakade när bollen kom tillbaka in i straffområdet och BK Häcken-spelarna inte förmådde få undan bollen. Olycksfågel blev Kari Arkivuo som var sist på bollen som precis tog sig över mållinjen.

– Vi ser nog inte Norrköping mer den här säsongen, och det börjar bli för många lag som vi inte kommer att hinna i fatt. Det är ett skickligt lag, men vi är bitvis bra. De skapar inte så mycket och kommer inte till de lägen de brukar komma till, sedan är det olyckligt att vi trycker in en boll i egen kasse, säger BK Häcken-tränaren Andreas Alm.

IFK NORRKÖPING–BK HÄCKEN 2–1 (1–1)
1–0 Simon Thern (18), 1–1 Paulinho (23), 2–1 Självmål (80).
Varningar, IFK Norrköping: Ian Smith. BK Häcken: Erik Friberg, Paulinho.
IFK Norrköping: Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Jon Gudni Fjolusson – Ian Smith (Lars Krogh Gerson, 90), Alexander Fransson, Simon Thern, Gundmundur Thorarinsson – David Moberg Karlsson, Jordan Larsson (Arnor Sigurdsson, 60), Simon Skrabb (Alexander Jakobsen, 66).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kari Arkivuo – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas (Viktor Lundberg, 90)– Mervan Celik (Nasiru Mohamed, 81), Alhassan Kamara, Paulinho.
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: 7 150 (Östgötaporten).

Huvudpartner

Officiella branschpartners