Tung förlust för BK Häcken i Stockholm

Paulinho gav BK Häcken ledningen efter en kvart, men fick ändå åka tillbaka utan poäng efter att Djurgården kvitterat i slutet av första halvleken och sedan avgjort på stopptid i den andra.  

Förra veckan föll BK Häcken tungt i Norrköping efter ett självmål i slutet av matchen, i dag blev det förlust på bortaplan mot seriefyran Djurgården efter ett avgörande i den tredje av fyra övertidsminuter. Häcken är därmed kvar på tionde plats i tabellen med 18 poäng på 14 matcher.

Djurgården skapade de första målchanserna i matchen i samband med dubbla hörnor efter två minuters spel, men det var Häcken som gjorde matchens första mål – och det var ett vackert sådant också. Paulinho plockade i mittcirkeln ner Andreas Isakssons inspark och drev mot mål. Där ingen attackerade honom ordentligt drog han till från 25 meter och Isaksson fick se bollen gå förbi honom.

BK Häcken hade sedan en fin period utan att de där riktigt heta målchanserna kom. I stället var det hemmalaget som kunde göra nästa mål. Fem minuter före pausvilan fick högerbacken Jacob Une Larsson bollen till vänster i straffområdet och skruvade fint in den i bortre krysset.

Matchen såg ut att gå mot 1–1 och en poäng var när Djurgården fortsatte att trycka på ända in på stopptid och den inhoppande senegalesen Aliou Badji blev matchvinnare när han tog tillvara på ett nickinlägg från Niklas Gunnarsson, rundande en annars storspelande Peter Abrahamsson i Häckenmålet och rullade in 2–1.

– Det är klart att det är tufft att förlora så här på slutet. Vi är nära att få till ett kryss och det är en ganska jämn match på så sätt. Vi får stopp på deras energi som de är bra på och får stopp på deras presspel. De har väldigt få saker som de är nöjda med och då tycker jag att vi ska resa härifrån med en poäng, säger Häcken-tränaren Andreas Alm  som fått byta fokus i allsvenskan.

– Vi får släppa toppen och fokusera på att se till att de där nere inte kommer ifatt oss, säger han.

Häckens kommande match spelas i Tyskland på torsdag där RB Leipzig tar emot i kvalet till Europa League. Nästa hemmamatch spelas nästa söndag då Örebro SK kommer på besök till Bravida Arena.

DJURGÅRDENS IF–BK HÄCKEN 2–1 (1–1)
0–1 Paulinho (15), 1–1 Jacob Une Larsson (41), 2–1 Aliou Badji (90).
Varningar, Djurgården: Jonas Olsson, Fredrik Ulvestad, Niklas Gunnarsson. Häcken: Rasmus Lindgren, Erik Friberg.
Häcken: Peter Abrahamsson – Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kari Arkivuo – EriK Friberg, Daleho Irandust (Nasiru Mohammed, 79), Alexander Faltsetas – Mervan Celik, Alexander Jeremejeff, Paulinho.
Djurgården: Andreas Isaksson – Jacob Une Larsson (Niklas Gunnarsson, 83), Erik Johansson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson – Sebastian Ring, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker (Jesper Karlström, 60), Haris Radetinac – Kerim Mrbati, Dzenis Kozica (Aliou Badji, 60).
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: 8 705 (Tele2 Arena).

Huvudpartner

Officiella branschpartners