Uppförsbacke inför EL-returen

Det blev en tung kväll i Leipzig för BK Häcken. 0–4 i första mötet med RB Leipzig ger en brant uppförsbacke inför returen på Bravida Arena på torsdag.

BK Häcken inledde matchen på ett bra sätt. I hettan på Red Bull Arena visade laget bra disciplin i försvarsarbetet och hängde med bra mot Bundesliga-laget som slutade på en sjätteplats senaste säsongen. Och redan i den åttonde minuten var Paulinho centimeter ifrån att ge Hisingslaget ledningen, med en nick på Daleho Irandusts frispark.

RB Leipzig höll ett högt tempo och tog över allt mer ju längre första halvlek gick. När hemmalaget fick dubbel utdelning i slutet av halvleken, blev det en rejäl käftsmäll för BK Häcken som till slut kunde summeras som matchavgörande. Bruma inledde målskyttet när han tog ned en boll som gick över den gulsvarta backlinjen och Leipzig-anfallaren placerade in 1–0. Nyförvärvet Matheus Cunha följde upp blott tre minuter senare med ett vackert skott som betydde 2–0.

– Det kändes som att vi första 25 gör det vi vill göra – utifrån matchplan men också utifrån hur spelarna tar för sig och improviserar ute på planen och löser situationer. Sedan blir vi för trötta. Det är varmt och det är högt tempo i matchen, så vi blir för trötta och i det skedet gör de också 1–0 och 2–0 och vi håller inte ihop som ett lag, säger tränare Andreas Alm.

När Leipzig sedan lyckades utöka sin ledning bara fem minuter in i andra halvlek, släcktes det gulsvarta hoppet om att få med sig ett skrällresultat hem från Tyskland.

BK Häcken hade svårt att skapa något offensivt och Bundesliga-sexan kunde i stället, trots en man mindre på planen sista tio minuterna, fastställa slutresultatet till 4–0, genom Jean-Kévin Augustin i den 84:e minuten.

– Det gäller att klara av att åka och tävla i olika turneringar, det är en del av Europaspelet, att klara att spela i Allsvenskan söndag och i Europa torsdag. Det här är utveckling för laget och det är utveckling för spelarna, säger Andreas Alm.

Returen spelas på Bravida Arena på torsdag, 18.30. Kom och stötta våra gulsvarta kämpar i jakt på upphämtning – biljett till matchen köper du via den här länken. Men först väntar Örebro SK i Allsvenskan, hemma på söndag. Biljett till den matchen hittar du här.

Huvudpartner

Officiella branschpartners