Välkommen tillbaka till Hisingen, Alexander Jeremejeff!

BK Häcken hälsar Alexander Jeremejeff varmt välkommen tillbaka till Hisingen och BK Häcken, klubben som han lämnade sommaren 2016.

Alexander, som kom till BK Häcken från Qviding FIF under säsongen 2013 gjorde totalt 39 framträdanden i Allsvenskan, varav 25 från start under sin sejour i klubben. Det blev totalt 11 allsvenska mål i den gulsvarta tröjan.

Efter två år hos de regerande Svenska Mästarna Malmö FF vänder nu den 24 åriga anfallaren tillbaka till Hisingen.

– Vi har under en längre tid letat efter en anfallare och att vi nu har nått i mål med Alexander känns väldigt bra. Malmö FF ville förlänga med Alex, men han var tydligt med att han ville till oss, vilket gjorde att vi valde att gå på det spåret och köpa loss honom. Vi känner Alex sedan innan och vet att vi får en mångsidig och målfarlig spelare som trots sin storlek har en fantastisk teknik och snabbhet. Säger sportchef Sonny Karlsson.

 

Alexander, hur känns det att vara tillbaka på Hisingen och i BK Häcken?
Jätteskönt, faktiskt. Skönt att det är klart och nu ser jag bara fram emot att få börja spela matcher med BK Häcken.

Vad var det som gjorde att det blev BK Häcken igen?
Man spelar fotboll för att få spela matcher, och det vill jag börja göra igen. Att få göra det ”hemma” och komma tillbaka till en miljö som man känner och ta ny fart igen, känns bra.

Vad har du för målsättning med kommande tiden i BK Häcken?
Vinna matcher, såklart. Bidra med mycket mål och många assist.

Innan du lämnade för Malmö var du med och spelade hem klubbens första titel, sugen på att spela hem fler titlar till Hisingen?
Såklart, man vinner titlar genom att vinna matcher. Nu har jag vunnit de senaste åren med Malmö och jag tar med mig den känslan hit och vinna en titel här igen hade varit underbart.

På vilket sätt har du utvecklats som fotbollsspelare under tiden i Malmö?
Överlag så har jag blivit en bättre fotbollsspelare, det ska bli roligt att få visa.

 

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och Alexander gör sin första träning med laget på fredag. Dock är han tyvärr inte tillgänglig för spel i Europa League kvalet, då han representerat Malmö FF i UEFA:s tävlingar under denna säsong.

 

Vi varmt välkommen till Bollklubben, Alexander!

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners