”Vi går för att komma vidare i turneringen”

Under torsdagskvällen spelas returen i Europa League-kvalet för BK Häckens del. Ledningen mot lettiska FK Liepaja efter den första matchen är 3–0.

BK Häcken ställer upp med samma matchtrupp på bravad i morgon som i bortamatcherna mot RK Liepaja förra torsdagen och i förlustmatchen mot IFK Norrköping i söndags (nyförvärvet Alexander Jeremejeff får inte spela i Europa League-kvalet då han Champions League-kvalat med Malmö FF).

Efter att länge ha varit mållös lossnade det under de sista minuterna i den första matchen och V

BK Häcken kunde gå från 0–0 till 3–0 på mindre än tio minuter efter att Daleho Irandust legat bakom samtliga tre mål.

– Vi är redo att spela ”andra halvlek” i denna match. Det är klart att vi har ett gyllene läge att gå vidare, men vi vet också att motståndarna kan lura upp och spela lite västern-fotboll där man byter chanser med varandra så vi får vara vaksamma på det och samtidigt veta att veta att vi är väldigt bra på hemmaplan, säger BK Häcken-tränaren Andreas Alm.

– Ska de köra hårt på oss vet vi att vi är vassa på passningsspel och omställningar, om de inte gör det får vi anpassa oss efter den matchbilden. Vi går för att komma vidare i turneringen.

Vinnaren i dubbelmötet möter i nästa omgång tyska RB Leipzig, med den svenska landslagsmannen Emil Forsberg. RB Leipzig börjar hemma 26 juli och returen spelas på Hisingen eller i Liepaja den 2 augusti.

BK HÄCKENS TRUPP MOT FK LIEPAJA
Peter Abrahamsson (mv)
Jonathan Rasheed (mv)
Johan Hammar
Emil Wahlström
Alexander Faltsetas
Mervan Celik
Erik Friberg
Alhassan Kamara
Paulinho
Nasiru Mohamed
Karl Bohm
Kari Arkivuo
Gustav Berggren
Daleho Irandust
Rasmus Lindgren
Viktor Lundberg
Adam Andersson
Alexander Angelin

Huvudpartner

Officiella branschpartners