Vila i frid, Rolf

Ett av bollklubbens första hjärtan har slutat slå. Den 5 juli somnade Rolf Andersson, en av grundarna av vårt älskade BK Häcken, in, 92 år gammal.

Det hela började år 1940, när ett gäng grabbar från Kvillebäcken på Hisingen bestämde sig för att förverkliga en dröm om att bilda en riktig fotbollsklubb. Den tänkta Bollklubben Kick med grönvita dräkter blev geting-randiga BK Häcken. Kvartersklubben från Tunnbindaregatan som Rolf var med och bildade är numera en av Sveriges största klubbar, med en stor ungdomsverksamhet, ett etablerat allsvenskt lag, arrangör av världens största ungdomsturnering och en fin historia att se tillbaka på.

Rolf var under många år engagerad i föreningen och beskrevs under en period som lagets stora stjärna. Han var bland annat med i det klassiska lag som mötte Oddevold i division 3 1955 inför rekordpublik. I samband med föreningens 50-årsfirande utsågs Rolf till hedersmedlem i BK Häcken.

I samband med Europa League matchen mot FK Liepaja på torsdag kommer vi att hålla en tyst minut för att hedra Rolfs minne.

Tack för att du var med och bildade den finaste av föreningar, Rolf!
Våra tankar går till Rolfs hustru Mildred, hans familj och nära och kära.

Huvudpartner

Officiella branschpartners