Adam Andersson inför Brommapojkarna: ”Nu har vi chansen att bevisa att vi är det bättre laget”

Vi är många som minns den underliga matchen mot Brommapojkarna i inledningen av säsongen. En match som slutade med tre avstängningar, en skada och noll poäng för Hisingslaget. Imorgon har vi en ny chans att ta poäng mot Stockholmslaget, och det är en chans vi inte vill missa.
– Vi ska försöka hålla alla elva på banan under hela matchen imorgon, säger Adam Andersson inför mötet med Brommapojkarna.

Tre raka segrar och en Svenska cupen-vinst. Höstsäsongen har startat fint för BK Häcken. Nu är det dags att förlänga segersviten i en match som kommer smaka extra gott om den slutar i vinst.
– Vi gjorde en sådär match mot Brommapojkarna senast och nu när vi får chansen igen ska vi bevisa att vi är det bättre laget, säger Adam Andersson när han ser tillbaka på vårsäsongens bortamöte mot BP.

Känslan i laget är god, de senaste matchernas prestationer har stärkt självförtroendet hos många. Och det är med just det självförtroendet, och med samma prestationer, som vi ska fortsätta bygga på vårt fina hemmafacit. Och Adam tror på ett högt tempo på söndag.
– De är passningsskickliga så det blir en snabb match, säger ytterbacken.

Vad tror du krävs för att vi ska ta vår fjärde raka seger?
– Att vi följer matchplanen och spelar så som vi gjort tidigare, med samma mentalitet och inställning.

Se hela intervjun med Adam Andersson i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

IF Brommapojkarna kommer från en förlust mot AIK, men före det har de två raka segrar i ryggsäcken. De ligger på lördagseftermiddagen på en fjortonde plats i tabellen, med 16 poäng. Mittfältaren Eric Johana Omondi, som är en skicklig omställningsspelare, är avstängd efter tre gula kort. Även tränaren Luis Pimenta får se matchen från läktaren efter en avstängning i senaste matchen.

ALMS TANKAR

Bortamötet mot Brommapojkarna blev ett underligt sådant, med röda kort, skador och förlust. Hur mycket spelar sånt in i de mentala förberedelserna inför returmötet?
– Det är länge sedan så det lär nog inte märkas när väl vi är igång på söndag, men visst spökade den matchen lite för oss under hela våren, vi tyckte att vi borde ha gjort det bättre och följt upp premiärvinsten mot Kalmar med en andra seger. Det värt att påpeka att BP ledde matchen när vi fick våra röda kort efter ett fint kontringsmål medan vi var elva mot elva.

Vad talar för att vi står som segrare på söndag?
–Jag tycker BP är mer solida defensivt nu än första delen av säsongen, kanske med hjälp av det samlade 5-4-1 som laget spelar emellanåt i försvarsspelet. För oss blir försvarsspelet nyckel till vår energi i anfallsspelet, både mot Djurgården och Sundsvall hittade vi målchanser efter att ha jobbat hårt och synkat tillsammans.

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala har länge kämpat med sin lårskada och är nu äntligen igång och tränar fullt med laget. Han är dock inte matchredo ännu och finns inte med i truppen för imorgon. Inte heller Krickan eller Aiham Ousou är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IF BROMMAPOJKARNA

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Joona Toivio

Johan Hammar

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Paulinho

Crespo

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 15.00 på Bravida Arena. Köp dina biljetter HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners