Benjamin får kontrakt och rehabar med a-laget!

Som 19-åring har BK Häckens akademispelare Benjamin Arapovic redan råkat ut för två korsbandsskador. Nu flyttas han upp till a-laget och får hjälp med rehab och träning under bästa möjliga förutsättningar.
– Jag kunde inte önskat mig något bättre, säger Benjamin efter att kontraktet signerats.

I mars förra året hände det som många fotbollspelare har mardrömmar om. Korsbandet slets av på Benjamin Arapovic, under ett landslagsläger på Bosön.
–Jag har aldrig haft en skada innan dess. Inte ens en vrickad fot, jag har aldrig missat en träning. Och så hände det värsta. Då var jag helt förstörd, berättar U19-spelaren.

En lång rehab väntade och efter drygt ett år gjorde han sin återkomst.
– Jag spelade i en kvart mot Falkenberg i somras, och det kändes bra. Sedan i vår andra match, den 7 juni, mötte vi Mjällby. Jag spelade en kvart och när det var några minuter kvar av matchen så landade jag fel och knäet vred sig. Jag visste direkt att det var korsbandet, samma knä. Och även om det inte gjorde lika ont denna gång så kände jag igen smärtan.

Röntgen bekräftade Benjamins känsla och hans andra korsbandsoperation bokades. Men även om han var ledsen över skadan berättar han att det kändes värre första gången.
– Då var det tuffare. Det är nog mentalt, jag har blivit äldre och mognare, säger Benjamin.

Den 19-årige innermittfältaren har spelat i BK Häcken sedan han började med fotboll. Och trots att omständigheterna kanske inte var de som han hade tänkt sig från början är han lycklig över att äntligen få flytta upp till a-laget.
–  Det känns jätteskönt. Det har varit en dröm sedan jag var liten att komma upp till Häckens a-lag. Jag har varit här i hela mitt liv så det känns fantastiskt.

Han berättar att han har alla möjligheter till en bra rehab och återkomst.
– Ja, jag kunde inte önska mig något bättre. Jag har perfekta förutsättningar, och perfekt hjälp i Johan Sandberg (sjukgymnast), Ghazza (sjukgymnast) och Möller (fystränare/rehab), ler Benjamin.

Du känns väldigt positiv, vad gör du för att hålla humöret uppe?
– Ingen aning faktiskt. Jag är nog bara sån som person.

På planen då, hur skulle dina tränare beskriva dig som spelare?
– Jag har en bra passningsfot, är ganska teknisk och en bra spelfördelare. Jag har bra kondition så jag jobbar box till box.

Hur känns knäet nu, fem veckor efter operationen?
– Det känns bra. Det är ju lite svullet fortfarande, men jag kan cykla och så nu. Det känns bra.

Ditt kontrakt sträcker sig till sommaren, vad har du för målsättning med det här året?
– Det enda jag tänker på är att knäet ska bli helt bra. Sedan hoppas jag träna lite med a-laget och se vad som händer efter det.

Huvudpartner

Officiella branschpartners