Crespo tvåmålsskytt i höstseriens första U21-vinst

Efter oavgjord i höstseriens första match för tre veckor sedan är BK Häckens U21-lag nu tillbaka i vinnarsadeln. Kvällens möte med IF Elfsborg slutade 2-0, med Crespo som dubbel målskytt.
– Det var en ganska jämn match, så det var skönt att vi fick vinna, säger Teddy Olausson efter segern på Bravida Arena.

Ledningsmålet kom redan i den nionde minuten. Adam Söndergaard spelade från sin vänsterkant in till Lucas Hedlund som tog sig in i straffområdet. Hedlund vände bort och kom runt sin back, blev därefter hakad och fixade en straff för hemmalaget. Crespo tog chansen från straffpunkten och gav BK Häcken 1-0.

Matchen var böljande och jämn, men BK Häcken kom till något farligare chanser. Bland annat hade Adam Söndergaard ett skott i ribban. Och 2-0-målet kom till slut, med sex minuter kvar av ordinarie tid. Även detta mål signerades Crespo efter att han fått tag på bollen mellan Elfsborgs backlinje och målvakt, rundat keepern och petat in bollen i nätet.

– En ganska jämna match. Vi satte hög press när de rullade ut, och de satte hög press när vi rullade ut. Och ibland lyckades vi med det och ibland lyckades dom med det. Vi hade bra kantspel på bägge kanterna, säger Teddy och berömmer två av matchens huvudpersoner.
– Lucas är bra framåt, skapar mycket. Han går rakt på mål, spelar runt spelare och är jobbig att möta. Och så gör Crespo två mål vilket är bra.

Och hur gick det för Ali Suljic, hans första match i Häckentröjan?
– Det gick bra! Han blev trött sista kvarten men spelade hela matchen. Han såg väldigt bekväm ut, och vågade spela. Så det var en helt okej start för honom.

Nästa match för U21 spelas redan om en vecka, då vi gästas av serieledande Kalmar FF.

Så här startade vi mot IF Elfsborg

Jonathan Rasheed (mv)

Jakob Hedenkvist (Tobias Almerskär, 65′)

Ali Suljic

Teodor Wålemark

Adam Söndergaard

Kevin Ackermann (Ali Youssef, 46′)

Kevin Yakob

Gustav Berggren

Lucas Hedlund (Emir Bosnic, 76′)

Crespo

Viktor Lundberg

 

Foto: Patrik Ghazarian

Huvudpartner

Officiella branschpartners