Dags att kliva in i Svenska Cupen: ”Vi förbereder oss på samma sätt som i Allsvenskan”

I våras tog förra säsongens Svenska Cupen-äventyr slut när vi förlorade i kvartsfinalen mot Djurgården på bortaplan. Drygt fem månader har passerat och nu är det dags att påbörja nästa Svenska Cupen-resa. Imorgon reser vi till Växjö för att ta oss vidare till gruppspelet i februari.
– Vi måste vara med från början och spela så som vi kan, säger Viktor Lundberg inför onsdagens match i Småland.

Efter tre raka segrar är självförtroendet hos BK Häckens spelare starkt. Och nu är det dags för oss att kliva in i Svenska Cupen. Men trots att vi imorgon möter ett lag som spelar i en division en bra bit under Allsvenskan är det ingen i laget som tar någonting för givet. Växjö United toppar just nu tabellen i division 3 och har garanterat lika höga målsättningar som vi inför morgondagens match.
– Vi går in med inställningen att vi ska vinna matchen och då måste du förbereda dig själv på samma sätt som i Allsvenskan, säger Viktor Lundberg som är med i truppen mot Växjö United.

Finns det en risk att man underskattar motståndaren i en sån här match?
– Det kan det absolut göra, men det är det vi försöker undvika. Vi är professionella och är inne i ett bra stim, så vi hoppas det ska fortsätta flyta på bra.

Det krävs en seger mot Växjö United för att vi ska avancera till gruppspelet i februari. Och Viktor berättar att Växjö United är ett ungt och duktigt lag.

Vad krävs för att vi ska stå som segrare?
– Vi måste vara med från början och spela så som vi kan. Vi ska inte tänka så mycket på allt runtomkring, vi ska bara dit och vinna.

Matchen spelas på Myresjöhus Arena med avspark 18.30. Följ matchrapporteringen via vårt Twitterkonto.

Truppen mot Växjö United

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Ali Suljic

Joona Toivio

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Adam Andersson

Daleho Irandust

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Nasiru Mohammed

Alexander Jeremejeff

Lucas Hedlund

Crespo

Huvudpartner

Officiella branschpartners