Dennis Andersson lämnar rollen som klubbdirektör vid årsskiftet

Dennis Andersson slutar som klubbdirektör i BK Häcken. Rekryteringen av en ny klubbchef påbörjas nu och Dennis kommer att vara kvar som ansvarig tills ersättaren är på plats.

Samtidigt fortsätter Dennis i rollen som generalsekreterare för Gothia Cup.

Dennis Andersson har varit klubbdirektör för BK Häcken sedan 2008, då klubben slog ihop BK Häckens och Gothia Cups organisationer. Sedan dess har gulsvart etablerat sig i Allsvenskan, flyttat till svensk fotbolls finaste träningsanläggning på Gothia Park Academy, vunnit stora silvret i Allsvenskan, fått en ny arena i form av Bravida Arena och vunnit klubbens första titel genom guldet i Svenska Cupen – samtidigt som Gothia Cup befäst sin ställning som världens största och mest internationella ungdomsturnering, som även expanderat till Kina.

Nu har Dennis meddelat styrelsen att han vill tacka för sig i rollen som klubbdirektör och parterna har tillsammans under en tid fokuserat på hur de på bästa sätt bygger vidare och utvecklar föreningen för framtiden.

– De här tio åren som ansvarig för BK Häcken, med allt det vi har åstadkommit, har varit en fantastisk resa. Nu känner jag att det är tid för någon annan att ta över den resan, inte minst med tanke på att jag fyller 65 år i vinter. Samtidigt känns det oerhört stimulerande att få möjligheten att fortsätta arbeta med Gothia Cup, säger Dennis Andersson.

Styrelsen påbörjar rekryteringsprocessen efter en ny klubbchef under hösten och Dennis kommer att vara kvar tills han kan lämna över ansvaret till sin ersättare.

– Vi står inför en förändring i klubben men vi gör detta på Häcken-vis, metodiskt och med kontinuitet där vi tryggar våra processer för att få en naturlig övergång. Vi är också glada över att vi får behålla Dennis i Gothia Cup, säger BK Häckens ordförande Anders Billström.

Huvudpartner

Officiella branschpartners