Kaptenen inför EL-returen mot Leipzig: ”Vi har en revanschkänsla”

Imorgon väntar den andra mötet med RB Leipzig i kvalet till Europa League. Förra veckans tunga förlust ger oss en uppenbar uppförsbacke, men än är ingenting förlorat. Inför mötet på hemmaplan är det ett revanschsuget BK Häcken som står redo för match.
– Vi ska bevisa för oss själva att vi kan bättre än vad vi visade i Leipzig, säger lagkapten Rasmus Lindgren.

Bottennappet förra torsdagen är något vi helst vill lägga bakom oss, men det påverkar trots allt förutsättningarna inför imorgondagens möte med Leipzig på Bravida Arena. Med 1-0 till tysklaget efter 35 minuter, och ytterligare ett mål innan halvtid blev det för tufft för Hisingslaget att återhämta sig.
– Vi börjar bra, de första 20-25 minuterna är vi med på ett bra sätt. Sedan får de in 1-0 och då går vi ner oss ganska mycket. Vi släpper till för enkla mål tycker jag. Och gör man misstag mot sådant motstånd så straffar det sig direkt, säger lagkapten Rasmus Lindgren när han ser tillbaka på det första kvalmötet med Leipzig.

Och med 4-0 i baken går det inte att blunda för att uppförsbacken är brant. Det krävs minst 5 mål av BK Häcken för att på ordinarie tid fixa avancemang i Europa League-kvalet. Rasmus Lundgren är medveten om den tuffa uppgiften, men vittnar om en positiv inställning i laget.
– Vi ska gå in och göra en så bra match som möjligt. Sedan vad det kommer att leda till det vet man inte. Det ska till något alldeles extra för att vi ska kunna vända, men man måste ändå ha inställningen att vi ska bjuda publiken på en bra match. Och också bevisa för oss själva att vi kan bättre än vad vi visade i Leipzig. Det är den inställningen vi måste gå in med.

Vad talar för att vi faktiskt kommer göra en bättre match imorgon?
– Jag tycker att vi gör en bra match mot Örebro i helgen, vi ska egentligen vinna den matchen. Det var en stor besvikelse att vi inte gjorde det. Så det talar för att vi är på rätt väg. Sedan kan vi inte vara nöjda med 0-4. Bara det gör ju att vi får en revanschkänsla och att vi vill göra det bättre.

Se hela intervjun med Rasmus Lindgren HÄR.

Truppen mot RB Leipzig

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Adam Andersson

Godswill Ekpolo

Johan Hammar

Rasmus Lindgren (K)

Emil Wahlström

Kari Arkivuo

Erik Friberg

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Ackermann

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Nasiru Mohammed

Mervan Celik

Paulinho

Crespo

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners