Kärlekssprudlande uppladdning inför GIF Sundsvall

Imorgon reser laget till GIF Sundsvall för att försöka ta den tredje raka segern, för första gången denna allsvenska säsong. Och uppladdningen bland supportrarna gick idag i kärlekens och medmänsklighetens tecken.

På Heden samlades idag tusentals personer för att fira kärlek, medmänsklighet, inkluderande och tolerans i den stora Prideparaden. BK Häckens supporterklubb Getingarna fanns på plats och några ifrån BK Häckens organisation valde att haka på, däribland spelarna Jonathan Rasheed och Ali Suljic.

Det blev en glädjefylld och färgsprakande promenad i Göteborgs hjärta som avslutades på Götaplatsen. Se ett klipp ifrån Getingarnas paradmedverkan i spelaren ovan.

Imorgon är det som sagt GIF Sundsvall som står för motståndet. Historiskt sett har vi bara vinster och oavgjorda matcher mot Sundsvall de senaste åren, men det är inget att stirra sig blind på.

MOTSTÅNDARNA

Precis som Bollklubben kommer GIF Sundsvall från en storvinst i förra omgången, då de besegrade Trelleborg på bortaplan med 6-1. Före den vinsten stod de för två oavgjorda matcher mot Norrköping och Djurgården. De ligger just nu på en sjunde plats i tabellen, bara en poäng före BK Häcken. Anfallaren Linus Hallenius, som gjorde ett hattrick i matchen mot Trelleborg, ligger tvåa i skytteligan med sina elva fullträffar. Etta ligger fortfarande vår egen Paulinho på tolv mål.

ALMS TANKAR

Det är inte bara vi som kommer med lite medvind efter storvinst senast, det gör även GIF Sundsvall. Vilken typ av motstånd tror du de kommer bjuda på?
– Jag tror Sundsvall är på en skön plats i deras klubbhistoria, deras spelidé ger dem tydlighet och poäng och möjlighet att knuffa matcher dit de vill både hemma och borta. Därför är det ett tufft motstånd. De fick stora delar av fotboll-Sverige, främst media, att inför säsongen tro på att de stod dåligt så rustade ekonomiskt att det skulle drabba spelartruppen hårt. Men när säsongen startade så hade de ändå en balanserad trupp. Så i början av Allsvenskan kunde de slå ur underläge nästan mot varenda lag. Vi har sagt sedan cup-spelet att Sundsvall har stor chans att göra en finfin säsong och därför har vi också kunnat vara ödmjuka inför mötena med dem och kunnat slå ut dem i cupen och slå dem i serien på hemmaplan.

När du haft genomgång med spelarna, vilka specifika punkter i vårt spel har du tryckt på lite extra inför matchen mot Sundsvall?
– Vi möttes ju hyfsat nyligen så deras styrkor finns på näthinnan. Sundsvall spelar aningen rakare, i alla fall lite oftare i djupled, och med fler inlägg då Gall har ersatts i elvan av Wilson. Annars önskar vi förstås att tvinga dem till att knäa för vårt anfallsspel. Så vi har sett på anfallsvägar att ta oss fram på olika sätt beroende på vilken press de önskar sätta på oss.

SENASTE MÖTENA MED GIF SUNDSVALL

7 juli 2018: BK Häcken – GIF Sundsvall, 3-0

14 augusti 2017: BK Häcken – GIF Sundsvall, 2-0

16 april 2017: GIF Sundsvall – BK Häcken, 1-2

26 september 2016: GIF Sundsvall – BK Häcken, 0-0

24 april 2016: BK Häcken GIF Sundsvall, 0-1

LÄGET I LAGET

Juhani Ojala rehabar sitt lår och inte heller Krickan eller Aiham Ousou är tillgängliga för spel. Resten av spelarna är hela och friska. Notera att vår nyaste mittback Joona Toivio finns med i truppen för första gången.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT GIF SUNDSVALL

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Joona Toivio

Johan Hammar

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Nasiru Mohammed

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Paulinho

Crespo

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 15.00 på NP3 Arena. Kan du inte vara på plats i Sundsvall kan du köpa matchen här, så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners