Stark vändning i andra halvlek gjorde U21 till serieledare!

I en slitsam match stod det 0-1 på Bravida efter en halvlek när BK Häcken gästades av serieledande Kalmar FF i U21-allsvenskans höstserie. Men i andra halvlek kämpade Hisingslaget sig tillbaka och kunde knipa den sköna trepoängaren.
– Vi lyckas vända en rätt strulig match, det visar på bra karaktär, säger huvudtränare Teddy Olausson efter segern.

Med en tidig skada i första halvlek, Lucas Hedlund tvingades gå av efter en nickduell, hade BK Häcken svårt att hitta rytmen.
– Vi hade ett ungt lag redan innan och då blev det ännu yngre, säger Teddy Olausson.
– Det påverkade oss lite i pressen i försvarsspelet och även i djupled i anfallsspelet.

Kalmar FF kunde bryta de flesta av våra försök att ta oss igenom, men vi hade ett par chanser i första halvlek. Den som var närmast att inleda målskyttet var Adam Söndergaard med ett skott i stolpen. Men istället var det Kalmar FF som tog ledningen.
– De gör det bra. En snabb kille kommer på kanten spelar in den och skott rakt i mål.

Även i början av andra halvlek hade hemmalaget svårt att hitta rätt. Mycket bolltapp och svårigheter att ta sig igenom Kalmarförsvaret.
– Men sen krigar vi oss in på något sätt och gör 1-1. I ett efterspel på en hörna tar Kevin Yakob en duell med målvakten och returen går ner till Wålemark som slår in den i mål.

BK Häcken hittade energi efter målet (60′) och såg ut att få bitarna att falla på plats någorlunda. I den 78:e minuten spelade Adam Söndergaard fram Kevin Yakob som kunde sätta dit 2-1 och ge Hisingslaget ledningen för första gången i matchen. Och bara tre minuter senare utökades den.
– Ali Youssef kommer rättvänd efter en halvomställning. Emir Bosnic tar en jättefin löpning han löper runt Ali och drar med sig försvararen. Kevin Yakob kan spela fram Ali som slår in ett fint mål.

En stark vändning, med slutresultatet 3-1. Men det finns mycket att fila på säger Teddy Olausson.
– Vi gör ingen bra match idag, vi hamnar fel i vårt presspel när vi ska försvara oss. Vi kommer inte rätt i anfallsspelet heller, vi spelar för svårt in centralt, tappar bollarna och åker på omställningar. Så det var inte mycket som fungerade idag.
– Men till slut får vi till tre mål, efter en rätt strulig match. Det visar på bra karaktär.

Teodor Wålemark, som inledde målskyttet för BK Häcken, gjorde idag sitt första mål för säsongen. Och han var väldigt nöjd med slutresultatet.
– Det känns skitskönt. Första halvlek var jobbig, de spelade loss vår första press nästan varje gång. Men vi kämpade på i andra och satte pressen lite högre, säger Teodor.

Och då kunde du ta chansen och göra mål!
– Ja! Kevin mosade målisen och så lade jag in returen. Superroligt att få göra mål!

Segern mot Kalmar FF innebär att vi nu klättrar upp i ledning i U21-höstserien. Nästa match är mot Halmstad på bortaplan, måndagen den 27 augusti klockan 17.00.

Så här startade vi mot Kalmar FF

29. Jonathan Rasheed (mv) (K)

28. Adam Andersson

5. Teodor Wålemark

16. Ali Suljic

15. Adam Söndergaard

24. Kevin Ackermann

18. Kevin Yakob

17. Gustav Berggren

6. Rasmus Wendt (Emir Bosnic, 46′)

20. Lucas Hedlund (Iset Thoma Hajrizaj, 9′, Oscar Ali, 55′)

7. Ali Youssef

Huvudpartner

Officiella branschpartners