Tredje raka segern för BK Häcken!

Paulinho befäste sin förstaplats i skytteligan och Alexander Jeremejeff fick äntligen näta i Häckentröjan igen. Dessutom assistpoäng för debuterande Joona Toivio när BK Häcken besegrade GIF Sundsvall med 2-0 på bortaplan.
– Jag tycker vi var bättre än dem hela matchen, säger debutanten efter segern.

Den första halvleken var förhållandevis händelsefattig. Bara två avslut på mål, ett från varje lag, fram till den 39:e minuten.

Men då klev Paulinho fram som den frisparksfantast han är. Strax utanför straffområdet avlossade han ett skott som seglade ljudlöst över muren och mot högra Sundsvallskrysset. 0-1 noterades på tavlan och Paulinho noterades för sitt 13:e mål för säsongen.

Nio minuter in i andra halvlek var det dags att utöka ledningen. Daleho Irandust slog en hörna som skulle visa sig ge dubbel premiärlycka för ett par Häckenspelare. Alexander Jeremejeff var sist på bollen när han petade in den bakom mållinjen, och fick äntligen göra säsongens första mål för Bollklubben. Men det var Häckendebutanten Joona Toivio som nickade ner bollen till Jeremejeff efter Irandusts hörnspark.
– Den landade på mitt huvud så det bara vara att försöka styra bollen mot mål, sade Joona om sin första assistpoäng i den gulsvarta tröjan.

GIF Sundsvall hade ett par chanser att komma tillbaka in i matchen, men Peter Abrahamsson var trygg i mål. I den 86.e minuten fick Maic Sema en möjlighet att reducera på straffspark, men träffade ribban. BK Häcken knep sin tredje raka seger och kröp om GIF Sundsvall i tabellen.

Joona Toivio fick ett par frågor efter debuten.

Första matchen i Häckentröjan, hur kändes det där?
– Det känns bra, vi håller ju nollan och vinner matchen så det är bra. Lite synd med straffen där, men det är sånt som händer.

Men den gick ju inte in…
– Nej det är sant, där hade jag tur.

Vad säger du om matchen som helhet?
– Jag tycker vi var bättre än dem i nästan hela matchen. De kommer inte till många målchanser och vi skapar en del bra lägen. Vi hade kunnat vinna med 3 eller 4-o.

Du är känd för din fina frisparksfot, men det måste kännas helt okej att Paulinho fick ta den idag…?
– Ja, han får fortsätta en stund till…

Se intervjun med Joona Tovio i spelaren ovan.

GIF SUNDSVALL–BK HÄCKEN 0-2 (0-1)

0-1, Paulinho (39′), 0-2, Alexander Jeremejeff (54′),

Varningar, BK Häcken: Alexander Faltsetas (37′)  GIF Sundsvall: Juanjo Ciercoles (21′)
GIF Sundsvall: William Eskelinen – Carlos Gracia, Eric Björkander, David Myrestam – Jonathan Tamimi, David Batanero, Juanjo Ciercoles, Dennis Olsson (Oliver Berg, 64′) – Maic Sema, Linus Hallenius, Peter Wilson (David Haro, 74′).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson – Erik Friberg (Gustav Berggren, 67′), Daleho Irandust (Johan Hammar, 87′), Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff (Mervan Celik, 88′), Paulinho.
Domare: Kaspar Sjöberg
Publik: 4580

Huvudpartner

Officiella branschpartners