U21 åker till Halmstad med tredje raka segern i sikte

I höstseriens fjärde omgång ställs BK Häckens U21-lag inför tabelljumbon Halmstad. Hisingslaget leder serien och har med sig mycket energi efter den starka vändningen i matchen mot Kalmar. Men det är ingen som underskattar dagens motståndare.
– Tidigare år har det varit tuffa matcher, säger huvudtränare Teddy Olausson.

I hemmamatchen mot Kalmar för snart två veckor stod BK Häcken som segrare och klev upp i serieledning. Kalmar ledde länge, men BK Häcken släppte inte taget utan krigade till sig en 3-1-vinst. Men det fanns en del i spelet som varken spelare eller tränare Teddy Olausson var nöjd med.
– Vi spelade kanske lite naivt förra matchen och gjorde samma misstag flera gånger. Om det är stängt någonstans ska vi inte fortsätta att nöta just där, utan kanske variera oss lite mer mellan att spela centralt och ut på kanterna. Så att man inte fastnar i samma misstag, säger Teddy.
– Sedan vann vi ju till slut, så vi har en bra karaktär i laget.

Idag väntar Halmstad, som haft en tuff start på höstserien med tre raka förluster. Igår spelade de med sitt a-lag i Stockholm, så Teddy har svårt att spå i vilken typ av lag de kommer att ställa på planen i eftermiddag.
– Det kan vara allt ifrån bänkspelare plus några till, eller så kommer de med ett ungt lag, säger Teddy och tillägger att BK Häcken återigen kommer att komma med en ung trupp.
– Vi har valt att ha det nu. Många av de äldre har fått matcher ändå, i och med europa League-matcherna och cup-matchen. Då blir det naturligt att vi använder de yngre spelarna.

Även om Halmstad inte haft en lyckosam trend är Teddy noga med att inte underskatta motståndet idag.
– Tidigare år har det varit tuffa matcher, förra året var de riktigt bra. Då förlorade vi borta mot dem och vann med uddamålet hemma.

Vad talar för att vi vinner idag?
– Kan vi få till den variationen i vårt anfallsspel och kan använda farten i de spelare vi har, Lucas med sin speed i djupled, Youssef och Yakob med sina spetsegenskaper, då är det klart att det kan gå bra. Vi har ju bra stabilitet med våra mittbackar och innermittfält.

Avspark sker på  Skedalaheds IP klockan 17.00.

U21-TRUPPEN MOT KALMAR FF

Jonathan Rasheed (mv)

Robin Wallinder (mv)

Adam Söndergaard

Jakob Hedenquist

Teodor Wålemark

Johan Hammar

Oscar Ali

Ali Suljic

Kevin Ackermann

Leart Ramani

Atakan Kinali

Emir Bosnic

Kevin Yakob

Ali Youssef

Lucas Hedlund

Ibrahim Bah

Huvudpartner

Officiella branschpartners