U21-killarna vänder tillbaka till Hisingen med tre friska pinnar

I ett regnigt Halmstad var det serieledande BK Häcken och gick segrande ur mötet med tabelljumbon Halmstad. Efter mål av Ali Youssef, Lucas Hedlund och Jakob Hedenquist vann Hisingslaget med 3-1 och gjorde ett litet ryck i toppen.
– Det var två lag som verkligen försökte spela, säger huvudtränare Teddy Olausson efter segern.

På en plan och med förutsättningar som förde tankarna tillbaka till 80-talet intog BK Häckens U21-mannar Skedalaheds IP. Regnet öste ner, planen var liten och gemytlig, gräset var tjockt och bollen studsade och for.
– Det kändes verkligen som en 80-talsmatch, säger Teddy.

Första halvlek var jämn och slutade mållöst. Teddy berättar att det var svårt att hitta en kontinuitet i anfallsspelet med det underlag matchen spelades på.
– Det blir mycket att man tappar bollen på väg framåt. Det blir ingen rytm i spelet, mycket byte av boll. Man tar sig fram lite och så blir det närkamp och så ramlar bollen ut vid sidlinjen eller sticker iväg lite för långt. Så anfallen blir inte så långa.

Jonathan Rasheed i mål gjorde ett par avgörande räddningar under första halvlek och lovordas av tränaren.
– Även mittbackarna Johan Hammar och Ali Suljic var bra, de tre tillsammans gör att vi har en bra stabilitet i första halvlek.

I andra halvlek dröjde det inte länge innan BK Häcken tog ledningen. I den 48:e minuten sköt Emir Bosnic från högerkanten, målvakten räddade men lämnade en retur som Ali Youssef kunde stöta in. Tio minuter senare var det dags igen. Även denna gång var det Emir som spelade in bollen från sin högerkant, och nu nådde den Lucas Hedlund som tog chansen och fick till en fullträff.
– Sedan slarvar vi lite grann, och de gör 1-2. Halmstad hade energi och jobbade hela matchen, det var inte så att det dog av från deras håll. Och så har det varit varje gång med dem, det ska de ha en eloge för. Så det var två lag som verkligen försökte spela, säger Teddy.
– Sen gör vi 1-3 och då är det klart att det blir lite jobbigt för dem.

BK Häckens tredje mål gjordes av ytterbacken Jakob Hedenquist som kom in i straffområdet från sin högerkant. Han fick till ett skott med vänstern och skickade bollen rakt upp i bortre krysset.
– Det var ett riktigt fint mål, säger Teddy.

Du pratade tidigare idag om att försöka variera spelet mellan att anfalla centralt och från kanterna. Kände du att ni fick till det?
– Nja, det går inte riktigt att tänka så när man spelar på ett sånt här underlag. Det blev väldigt studsigt och chansartat. Man fick anpassa sig lite till var bollen hamnade och ta läget därifrån. Men alla målen kommer ju från kanten så kantspelet fungerade ju verkligen.

Nu väntar några veckors uppehåll i för BK Häckens U21-lag, därefter väntar hemmaderbyt mot IFK Göteborg, den 18 september klockan 17.00.

Så här ställde vi upp mot Halmstad

Jonathan Rasheed (mv)

Jakob Hedenquist

Johan Hammar

Ali Suljic

Adam Söndergaard (Oscar Ali, 60′)

Kevin Ackermann

Kevin Yakob

Atakan Kinali (Teo Wålemark, 80′)

Emir Bosnic (Ibrahima Bah, 69′)

Lucas Hedlund (Leart Ramani, 75′)

Ali Youssef

 

(Foto: Patrik Ghazarian)

Huvudpartner

Officiella branschpartners