Vidare i Svenska cupen efter storseger mot Växjö United

Mervan Celik blev fyramålsskytt när BK Häcken besegrade Växjö United i kvällens Svenska cupen-match. Vi är nu vidare till gruppspelet i februari.
– Jag tycker inte de hotade oss på något sätt, säger Mervan Celik efter segern.

Solen sken och luften var varm när BK Häckens mannar klev in på Myresjöhus Arena. I mötet med division 3-laget Växjö United krävdes vinst för att avancera till gruppspelet i Svenska Cupen, som drar igång i februari.

Och det var en trygg seger som väntade 90 minuter senare. Vi styrde matchen från början till slut och lät inte Växjölaget visa vad de gick för.
– Det är en bra match från vår sida där vi tar taktpinnen från första början. Vi kontrollerar matchen helt, säger Mervan Celik efter segern.

Mervan var den som inledde målskyttet i den 18:e minuten när han fick bollen från Jonathan Rasheed i mål och tog en sololöpning längs vänsterkanten. Han vek in framför motståndarnas backlinje, lirkade sig igenom försvaret och sköt.

Fyra minuter senare var det dags igen, även denna gång mål från Mervan. Crespo drev fram bollen centralt mot Växjös straffområde och spelade ut till Mervan på vänsterkanten, som i sin tur kunde sätta bollen lågt vid bortre stolpen.
– Det var skönt att få sätta dit några bollar, säger Mervan som skulle sätta ytterligare två mål innan matchen var slut.

3-0-målet kom från Crespo i den 25:e minuten. Även denna gång drev han fram bollen och hade Viktor Lundberg med sig på vänsterkanten i ett två mot två-läge. Crespo passade bollen till Viktor och fick sedan tillbaka den i rätt läge för att skjuta.

Växjö spelade fysiskt och var tuffa och starka i närkamperna. Men det var BK Häckens spelare också. I nästan varje duell blev bollen gulsvart och vi kunde enkelt döda deras försök till anfall genom hela matchen.
– De var ganska tuffa, men det brukar vara så när man möter lag från lägre divisioner. Så det visste vi om.

Mervans 4-0-mål, och således hans andra hattrick för säsongen, kom i den 37:e minuten. Från central position lirkade han sig igenom Växjöförsvaret med bollen på egen hand och avlossade ett skott från nära håll. Halvtid stundade och på tavlan stod 0-4.

Andra halvlek såg i princip likadan ut som den första rent spelmässigt. Men det blev bara ett mål i andra halvan (48:e minuten), även detta med Mervan som avsändare. Förarbetet utfördes av Godswill Ekpolo på högerkanten, som lade ett perfekt inlägg till Mervan Celik på andra sidan straffområdet. Mervan tajmade, målvakten var långt borta och 5-0-bollen kunde enkelt segla in i Växjönätet.

Vi hade möjlighet att utöka ledningen i den 69.e minuten, när Mervan drogs ner i straffområdet och målvakten dömde straff. Crespo gjorde sig redo vid straffpunkten och sköt i mål, men det hela dömdes bort på grund av att Crespo fintat när han skulle skjuta. Ett gult kort utdelades och slutresultatet 0-5 var fastställt.

Mervan är nöjd med hur laget genomförde matchen på Myresjöhus Arena.
– Det kändes bra hela matchen och jag tycker inte de hotade oss på något sätt, så det var en stabil seger från vår sida.

Var motståndet så som du hade tänkt dig?
– Jag trodde det skulle vara lite svårare än så, faktiskt. Men vi gör det ju bra.

Vad betyder det att vi är klara för gruppspel i Svenska Cupen?
– Det är enklaste vägen till Europa så det är klart att det är positivt.

 

VÄXJÖ UNITED–BK HÄCKEN 0-5 (0-4)

0-1, Mervan Celik (18′), 0-2, Mervan Celik (22′), 0-3, Crespo (25′), 0-4, Mervan Celik (37′), 0-5, Mervan Celik (48′).

Varningar, BK Häcken: Adam Andersson (61′), Crespo (70′).
Växjö United: Peter Enomanien Imah, Emmanuel Abayomi Adebayo, Samson Akoh Abah, Tavershima Johan Buruku, Paschal Onyekachi Durugbor, Swaleh Bille Bashir, Lekan Dagean, Endrit Dullovi, Dalvin Malo Bangura, Andy Imoh, Pierre Abou Abboud.
BK Häcken: Jonathan Rasheed – Rasmus Lindgren (Ali Suljic, 46′), Emil Wahlström, Johan Hammar – Godswill Ekpolo (Lucas Hedlund, 58′), Daleho Irandust (Kevin Yakob, 46′), Gustav Berggren, Adam Andersson – Viktor Lundberg, Crespo, Mervan Celik.

Huvudpartner

Officiella branschpartners