Alexander Faltsetas inför derbyt: ”Inte många som kan rå på oss på hemmaplan”

Imorgon är det dags. Förra gången vi gästades av rivalerna från fastlandet blev det målfest på Bravida Arena, och vi ska göra allt vi kan för att återskapa den där dagen. Med en motståndare som kämpar för att inte halka nedåt och med våra egna drömmar om Europa blir morgondagens kamp en oerhört viktig sådan.
– Det är en speciell puls i såna här matcher, säger Alexander Faltsetas inför derbyt.

Vårens derby mot IFK Göteborg, på Gamla Ullevi, slutade inte alls som vi önskat. Förlust med 2-1 i en match som aldrig riktigt blev våran.

Men sedan dess har det hänt grejer. BK Häcken har hittat en rytm och ett sätt att vinna matcher som står och väger och har nu häng på Europaplats i tabellen. Alexander Faltsetas berättar vad han tycker utvecklats mest i spelet sedan derbyt i april.
– Rörligheten kanske. Farten i anfallsspelet. Vi är väldigt rörliga och spelar med färre tillslag. Och så har vi ju en Palle i högform. Det är en underbar spelare som gör mycket mål och är väldigt viktig för oss.

Nu väntar returmötet. På måndag kväll går signalen för säsongens andra derby, denna gång på vår kära hemmaarena.
– Vi vet att vi är väldigt starka på hemmaplan, det är inte många som kan rå på oss här.

Se hela intervjun med Alexander Faltsetas i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

IFK Göteborg ligger på en elfte plats i tabellen, tio poäng bakom BK Häcken. De kommer från två oavgjorda matcher mot Dalkurd och Elfsborg. Flest mål har Elías Már Ómarsson levererat, innan han lämnade för spel i Nederländerna. Tobias Hysén är åter från sin rehabilitering efter operation av en menisk och finns med i truppen till derbyt.

ALMS TANKAR

Hur märker du i gruppen att ett derby är på gång?
– Det märks mest på stortavlor på Hisingen och övriga Göteborg. Sedan är det klart att vi som klubb vet att matchen startar 19.00 på måndag och att det är mot IFK Göteborg. Konkurrensen blir mer påtaglig då det är matcher få vill missa.  Som alltid hoppas jag att det märks mest när vi anländer till arenan och framför allt när matchen startar.

Vad krävs av oss för att ta tre poäng på måndag?
–Vi behöver fylla våra lungor med luften på Hisingen och andas den rytm vi vill ha i matchen. Ibland genom spel med stor frenesi, ibland med spel där vi har en annan rytm t tanke och rörelse. De stunder i matcher då vi slukar och matcherna på detta sätt, är oftast våra bästa stunder. Om det finns stunder då det inte stämmer helt, så ska vi i alla fall se till att det inte stämmer för motståndaren heller.

SENASTE MÖTENA MED IFK GÖTEBORG

28 april 2018: IFK Göteborg – BK Häcken, 2-1

20 augusti 2017: IFK Göteborg – BK Häcken, 1-1

2 maj 2017: BK Häcken – IFK Göteborg, 4-0

19 september 2016: BK Häcken – IFK Göteborg, 2-2

6 juni 2016: IFK Göteborg – BK Häcken, 1-0

LÄGET I LAGET

Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln, Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband och inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IFK GÖTEBORG

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Rasmus Lindgren

Joona Toivio

Johan Hammar

Juhani Ojala

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Erik Friberg

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Kevin Yakob

Mervan Celik

Paulinho

Lucas Hedlund

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 19.00 på Bravida Arena. Köp dina biljetter HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners