Alexander Jeremejeff inför Kalmar FF: ”Position för position är vi det bättre laget”

I veckans andra match står Kalmar FF för motståndet. I den allsvenska premiären besegrade vi dem med 1-0 på Bravida och nu siktar vi på att ta en ny trepoängare på bortaplan.
– Vi jagar en Europaplats och ska vinna de matcher som är kvar för att nå dit, säger Alexander Jeremejeff efter onsdagens träning.

Matcherna duggar tätt och efter två dagar av träning och återhämtning efter derbyt är det nu dags att ställa in siktet mot den småländska kusten. På naturgräset på Guldfågeln Arena ska vi plocka med oss tre poäng tillbaka till Hisingen.

Även om derbyvinsten mot IFK Göteborg fortfarande smakar gott i munnen är den nu lagd till handlingarna och spelarna har fullt fokus på nästa uppgift.
– Derbyt var skönt att vinna, absolut. Men det hjälper oss inte så mycket nu utan det gäller att ställa om, säger Alexander Jeremejeff som noterades för ett mål under derbyt.

Han säger att alla matcher lever sitt eget liv och även om Kalmar ligger bakom oss i tabellen är det mycket hos motståndarna som vi bör vara vaksamma på.
– De är tunga på fasta situationer. Nu är Rasmus Elm med också, han är fantastiskt duktig. De är luriga Kalmar. De har ett bra lag och är bra på hemmaplan. Och det är på gräs, vilket är lite ovant för oss. Det blir en tuff match.

Hur ska vi göra för att få med oss samma goa känsla vi hade i matchen mot IFK Göteborg till mötet med Kalmar?
– Vi ska ha samma självförtroende och inte visa någon respekt. Även om det är ett bra lag och de är jobbiga att möta ska vi köra på som vanligt. Position för position tror jag att vi är det bättre laget, så det är bara att gå ut och visa.

Se hela intervjun med Alexander Jeremejeff i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

Kalmarprofilen Rasmus Elm gjorde 90 minuter i den allsvenska premiären mot BK Häcken, men skadade sig i matchen därpå. Efter en lång skaderehabilitering gjorde han comeback i juli. Sedan dess har Kalmar tagit två segrar på tio matcher. Mittfältaren Romario Pereira Sipiao leder Kalmars skytteliga med fyra fullträffar. Han finns dock inte med i truppen mot BK Häcken då han är avstängd på grund av gula kort.

ALMS TANKAR

Vilka styrkor hos Kalmar är det som vi bör vara uppmärksamma på under morgondagens match?
– Rasmus Elm har inget missat, alltid viktig för sitt Kalmar då han spelar, oavsett antal minuter. Annars tycker jag att deras vilja att pressa med fem-sex spelare rätt högt på offensiv planhalva har präglat laget på sistone. Det har inte gett massa poäng men det sätter matchbilden ofta.

Vilka delar i vårt spel mot IFK Göteborg vill du att vi bygger vidare på mot Kalmar?
– Vår vilja att trampa iväg rakt mot mål med och utan boll i offensiven ger oss många fina anfall. Det vill vi se oftare på bortaplan. På naturgräs behöver vi vara skickliga på att ge varandra tid i passningsspelet också.

SENASTE MÖTENA MED KALMAR FF

1 april 2018: BK Häcken – Kalmar FF, 1-0

29 oktober 2017: BK Häcken – Kalmar FF, 2-0

13 maj 2017: Kalmar FF – BK Häcken, 0-1

23 oktober 2016: BK Häcken – Kalmar FF, 2-3

22 maj 2016: Kalmar FF – BK Häcken, 1-1

LÄGET I LAGET

Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln, Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband och inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT KALMAR FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Rasmus Lindgren

Joona Toivio

Johan Hammar

Juhani Ojala

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Erik Friberg

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Kevin Yakob

Mervan Celik

Paulinho

Lucas Hedlund

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 19.00 på Guldfågeln Arena. Kan du inte vara på plats kan du köpa matchen HÄR så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners