BK Häcken förlänger med Kari Arkivuo

BK Häcken och Kari Arkivuo är överens om en förlängning över 2019. Den finländske trotjänaren går därmed in på sin tionde säsong på Hisingen nästa år.

– Jag är stolt över att ha varit i klubben så länge, säger Kari Arkivuo.

Kari Arkivuo kom till BK Häcken från holländska Go Ahead Eagles, sommaren 2010. Sedan dess har det blivit 258 A-lagsmatcher i den gulsvarta tröjan, vilket innebär att han just nu kvalar in på 37:e plats på listan över ”Mesta Getingarna” – spelarna med flest A-lagsmatcher i BK Häcken genom tiderna.

Nu är det klart att 35-åringen har möjlighet att klättra ytterligare positioner på listan, då han och BK Häcken är överens om en förlängning av kontraktet över 2019.

– Det känns jättebra. Det var ett lätt val när jag fick veta att klubben var intresserad. Vi har trivts jättebra här hela tiden, både spelmässigt och i Göteborg, säger Kari Arkivuo.

Ytterbacken har under åren på Hisingen varit ordinarie i det finländska landslaget – totalt blev det 56 landskamper fram till att han inför årets säsong valde att tacka för sig i landslagströjan för att kunna fokusera på klubblaget och familjen. Sportchef Sonny Karlsson har därför vid olika tillfällen genom åren varit förberedd på att Kari Arkivuo skulle ta steget vidare till större ligor.

– Han har varit ordinarie i finska landslaget och gjort det riktigt bra mot till exempel spanska toppspelare. Någonstans trodde jag att han skulle bli såld längs vägen men vi är glada över att få ha haft honom hos oss de här åren. En bra människa med klubblojalitet, säger Sonny Karlsson.

Att BK Häcken förlänger med Kari, motiverar sportchefen:

– Kari är en skicklig back som kan spela på båda sidor. Hans kvalitet gör att vi vill fortsätta tillsammans.

Huvudpartner

Officiella branschpartners