Juhani Ojala inför Elfsborg: ”Vi måste hålla vår egen nivå”

Imorgon bär det av till Borås Arena och säsongens andra möte med Elfsborg. Mittbacken Juhani Ojala är sedan några omgångar med i truppen, efter sin långa skadeperiod. Nu ser han fram emot att nå tillbaka till sin högsta prestationsnivå.
– Det är inte lätt att komma tillbaka från en sån skada, säger Juhani Ojala efter söndagens träning.

Efter nära fem månaders rehab och återuppbyggnad är vår mittback Juhani Ojala  nu tillbaka på riktigt. Han gjorde sin första start sedan skadan i april, i torsdagens segermatch mot Kalmar. 29-åringen berättar att det varit en jobbig sommar, men att hans tidigare erfarenhet av skador hållit honom fokuserad.
– Jag är glad att vara tillbaka, det var bra att få lite speltid, säger finländaren som fortfarande har en bit kvar innan han känner att han är där han vill vara.
– Det är inte lätt att komma tillbaka från en sån skada, det tar lite tid. Så vi får se när jag är hundra. Men det känns bra i kroppen och så.

Juhani var skadad i mötet med Elfsborg under våren (vinst med 5-0 på Bravida), och även under förra säsongens höstmöte (vinst med 3-0 på Bravida). Senast han spelade mot Boråslaget var våran 2017, en match som BK Häcken förlorade med 0-2.
– De har haft en ganska svår säsong, men det är aldrig lätt att spela där, så vi får se hur det går.

Vad blir viktigt för oss för att ta hem tre poäng imorgon?
– Vi måste bara hålla vår egen nivå, vi har varit väldigt bra nu. Spelar vi vårt eget spel så kommer vi vinna.

Se hela intervjun med Juhani Ojala i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

Efter en tung vår har IF Elfsborg fått ett uppsving efter sommaren, de har fem raka matcher utan förlust. Nu ligger de på en elfte plats i tabellen och har högst troligt en stark vinnarvilja för att fortsätta hålla undan från kvalstrecket. Simon Lundevall leder skytteligan med sina fem fullträffar och tillsammans med bland andra Per Frick och Chinedu Obasi blir han en spelare att hålla ögonen på i måndagens match i Borås.

ALMS TANKAR

Vad ser du att Elfsborg blivit bättre på sedan vi mötte dem i våras?
– Efter att ha sett Elfsborgs match mot Hammarby så är det tydligt att de jobbar väldigt hårt och är tajta i sitt försvarsspel. Plötsligt ser laget vasst ut i omställningar och blandar lite lägre positionsförsvar med de man-man-tankar som Jimmy Thelin är tydlig med i sitt sätt att spela. Tycker även att Stefan Ishizaki är på god väg att vara ledaren som tar dem ur ett tufft läge i tabellen och hans samarbete med Obasi kan på en halv sekund avgöra matcher till deras fördel. Vi möter Elfsborg när de är som bäst hittills under 2018.

Efter vår starka vändning mot Kalmar, hur går dina tankar kring formationen av laget inför måndagens match?
– 4-3-3 ligger nära till hands förstås efter att vi gick på tomgång en halvlek med fembacks-linje mot Kalmar och sedan med 4-3-3 kunde vinna matchen på ett sätt som liknade våra bästa matcher i september–augusti. Prestationen av spelarna, att tvärvända både resultat och mentalitet under andra halvlek, var både imponerande och fin att se på. Men vi får se hur vi gör, även inom 4-3-3 finns det en god del angreppssätt vi kan packa upp i Borås.

SENASTE MÖTENA MED IF ELFSBORG

14 maj 2018: BK Häcken – IF Elfsborg, 3-0

16 september 2017: BK Häcken – IF Elfsborg, 3-0

2 juni 2017: IF Elfsborg – BK Häcken, 2-0

7 augusti 2016: IF Elfsborg – BK Häcken, 2-4

3 april 2016: BK Häcken – IF Elfsborg, 2-1

LÄGET I LAGET

Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln, Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband och inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Alexander Faltsetas är återhämtad efter smällen han fick på foten i matchen mot Kalmar. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IF ELFSBORG

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Joona Toivio

Juhani Ojala

Godswill Ekpolo

Kari Arkivuo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Alexander Faltsetas

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Lucas Hedlund

Paulinho

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 19.00 på Borås Arena. Har du ingen möjlighet att ta dig till Borås kan du köpa matchen HÄR, så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners