Lucas Hedlund matchhjälte när BK Häcken vann i U21-derbyt

Ända in på tilläggstiden såg det ut som att matchen mellan BK Häcken och IFK Göteborg skulle sluta mållös. Men i sista stund fixade Lucas Hedlund 1-0 till hemmalaget och vi behåller vår förstaplats i tabellen. 
– Jag brukar avgöra mot Blåvitt i U21, jag gjorde det förra året också, säger målskytten efter derbysegern på Bravida Arena.

Det var en jämn batalj som utspelade sig på Hisingen under den sena tisdagseftermiddagen. IFK Göteborg bjöd på ett starkt mittfält och försvar, precis som BK Häcken. Och det såg länge ut som att derbyt skulle sluta utan mål för något av lagen.

Motståndarna inledde starkt och tog kommandot under de första femton minuterna. BK Häcken arbetade sig in i matchen och skapade en del halvlägen under andra delen av halvleken. Målchanserna lös med sin frånvaro en bra bit in i matchen, men farligast läge hade IFK Göteborg när Häckenmålvakten Jonathan Rasheed kom ut för att göra en räddning och bollen for upp i luften och damp ner bakom honom. Ali Suljic stod välplacerad och kunde rensa undan bollen på mållinjen.

I andra halvlek böljade spelet en hel del, och IFK Göteborg jobbade sig djupare och djupare ner på BK Häckens planhalva. De kom till några halvfarliga avslut. Jonathan Rasheed tvingades till ett par viktiga räddningar och stod stabilt i mål. Motståndarna fick ytterligare en vass möjlighet att ta ledningen på friläge, men Blåvittspelaren sköt högt över mål.
– Jonathan är väldigt väldigt bra idag, säger huvudtränare Teddy Olausson.
– Även backlinjen med Jakob Hedenquist, Juhani Ojala, Ali Suljic och Aiham Ousou gör en bra insats idag.

Det dröjde ända till den nittiotredje minuten innan ledningsmålet kom. Den nyss inbytte Rasmus Wendt kom runt på högerkanten och spelade in till Lucas Hedlund.
– Jag ligger på bakre ytan, Rasmus lägger in den lite bakom straffpunkten och jag slår den på volley. Den touchar lite på någon och sedan går den i stolpen och in, säger Lucas och berättar vidare om sin egen insats.
– Jag fick jobba ganska mycket i det tysta idag. Ganska mycket försvarsjobb. Det var några djupledsbollar som jag fick att jobba med, men inte lika många som jag brukar få.

Vad betyder det att det är just IFK Göteborg som vi vinner över idag?
– Det är gött, alltså. Jag brukar avgöra mot Blåvitt i U21, jag gjorde det förra året också. Det är gött. Nu vill jag fortsätta göra mål.

Tror du att detta var en försmak inför det allsvenska derbyt som kommer nästa vecka?
– Ja, det tror jag. Absolut. Jag hoppas det blir lite fler mål från våran sida bara.

Nästa U21-match spelas den 2 oktober klockan 17.00, när BK Häcken åker till Växjö för att möta Östers IF.

Tabellen efter dagens matcher

Så här ställde vi upp mot IFK Göteborg

Jonathan Rasheed (mv)

Jakob Hedenquist

Ali Suljic

Juhani Ojala (Teodor Wålemark, 63′)

Aiham Ousou (Adam Söndergaard, 68′)

Kevin Ackermann

Kevin Yakob

Atakan Kinali (Leart Ramani, 93′)

Ali Youssef

Lucas Hedlund

Emir Bosnic (Rasmus Wendt, 88′)

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners