Operation väntar för Nasiru Mohammed: ”Jag ska komma tillbaka starkare”

Förra veckan kom beskedet att Nasiru Mohammed blir borta en längre tid på grund av skadan han drabbades av i matchen mot Brommapojkarna. Nu är det klart att det blir operation för Nasiru och att han blir borta resten av säsongen.
– Det är såklart tråkigt, men jag ska komma tillbaka starkare efter det här, säger mittfältaren inför tisdagens operation.

För första gången på sina 24 år har Nasiru Mohammed råkat ut för en muskelskada. I matchen mot Brommapojkarna kände han att någonting hände högt upp på framsidan av höger lår, och han tvingades bryta matchen. Efter läkarundersökningar är det nu bestämt att Nas ska opereras imorgon (tisdag).

BK Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian berättar att skadan är ovanlig, men att prognosen för att bli helt återställd är mycket god.
– Det är en bristning i framsida lårmuskel där senan uppe i fästet har gått av. Det är hans första muskelskada och att den skulle bli så här omfattande är ju total otur, säger Patrik.

Operationen är odramatisk, berättar han, man opererar fast senan och fäster den med en skruv.
– Sedan väntar ungefär fyra månader med rehab.

Nasiru Mohammed blir i och med detta borta resten av säsongen. Men Patrik säger att tidpunkten för skadan på ett sätt är en ljusglimt.
– Nu första veckan går han på kryckor och får ett hemträningsprogram med enkla övningar, och svullnaden ska gå ner. Sedan är det en uppstegring allt eftersom. Vi räknar med att han någon gång till försäsongen ska vara redo. Så i det avseendet är det ganska passande. Då kommer han ändå in i en säsong i rätt tid. Han får en uppbyggnad med både fotboll och styrka, inte bara rehab.

Du som har behandlat honom i många år, hur är hans läkkött?
– Ja, det har han. Om han har ont någon gång på grund av överbelastning så försvinner det inom två dagar. Han är väldigt vältränad. Så han är sällan inne hos mig i vanliga fall, det blir en ny erfarenhet för honom att jobba med rehab på detta sätt.

”Fått mycket stöd från lagkamraterna”

Nasiru Mohammed har nu haft en vecka på sig att försöka smälta den stora händelsen. Han kan röra sig relativt obehindrat och smärtan har dämpats något. Men han får ont om han tvingas till hastiga rörelser.

Hur mår du idag, Nasiru?
– Jag mår bra. Det har sjunkit in nu och jag är redo att påbörja min rehabperiod. Jag har aldrig varit borta från fotbollen under så lång tid, det blir intressant att se hur det är. Men min kropp återhämtar sig bra, så jag hoppas att det går fort.

Är du nervös inför operationen?
– Nej, det är jag inte. Men jag har aldrig opererats förut, så jag tänker en del på hur det kommer att vara.
– Läkaren sade att jag skulle kunna låta det läka utan operation, men att skadan lätt skulle kunna slitas upp igen. Med operation så kommer jag att bli som vanligt igen. Jag har hört om spelare som gjort samma operation och sedan kunnat spela i ytterligare tio år. Så det känns skönt.

Första stora skadan, har det varit jobbigt?
– Det är såklart tråkigt, men jag har fått mycket stöd och kärlek från lagkamraterna. Och det är fint att se att så många supportrar tänker på mig. Jag ska komma tillbaka starkare efter det här.

Huvudpartner

Officiella branschpartners