Peter Abrahamsson inför mötet med tabelljumbon: ”Vi får verkligen vara på tårna”

Imorgon är det äntligen dags för hemmamatch igen, när vi välkomnar Trelleborgs FF till Hisingen. Vi är många som minns Paulinhos hattrick i vårens möte och målvakten Peter Abrahamsson hade en förhållandevis lugn dag på jobbet. Men sinnet är nu nollställt inför returmötet.
– Alla matcher lever sitt egna liv och det kan bli något helt annorlunda här hemma, säger Peter Abrahamsson inför måndagens match på Bravida.

Ja, det där hattricket minns vi med värme. Och inte nog med det, Peter Abrahamsson räddade dessutom en straff i vårens 3-0-seger mot nykomlingarna Trelleborg.
– Vi hade bra kontroll på dem hela matchen egentligen, säger målvakten.

Peter har noterats för åtta allsvenska nollor hittills och säger att formen blandat och gett lite under säsongen.
– Vissa perioder har varit bra och vissa mindre bra, så har det ju varit för oss alla. Men rent statistiskt så är väl åtta nollor hittills ganska bra.

I den 21:a omgången av årets Allsvenskan är både Erik Friberg och Alexander Faltsetas avstängda på grund av gula kort. Och Peter är övertygad om att tabelljumbon kommer till Hisingen med en hög motivation och vinnarinställning.
– De krigar för sitt liv och för att hänga sig kvar, så det kommer bli en otroligt tuff match imorgon. Vi får verkligen vara på tårna.

Hur tror du det slutar?
– Jag tror vi vinner.

Se hela intervjun med Peter Abrahamsson i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

Precis som det ofta blir för allsvenska nykomlingar har Trelleborg haft en tuff utmaning att försöka etablera sig i högsta ligan på nytt. De ligger idag på en sista plats i tabellen, med tre segermatcher. Men anfallaren Salif Camara Jönssons återkomst efter skada nyligen, har gett en boost till Skånelaget som ser allt starkare ut. Vi får även säga välkommen tillbaka till Hisingen till mittbacken och förre Häckenspelaren Jasmin Sudic, som flyttade söderut i somras.

ALMS TANKAR

Med två viktiga kuggar i Erik Friberg och Alexander Faltsetas avstängda, hur går tankarna kring spelet på mittfältet mot Trelleborg?
– Det blir en annan rytm utan Erik och Alexander och vi ska jobba hårt för att tvinga matchen dit vi vill. Trelleborg har en bättre trupp nu och ser rustade ut för höstspurten, det krävs mycket av oss för tre poäng.

Vilka av våra styrkor tror du blir de som kan fixa tre poäng imorgon?
– De matcher vi är bäst har vi ett försvarsspel som frigör kraft till anfallsspelet. Det kommer aldrig gratis.

LÄGET I LAGET

För första gången sedan i april finns Juhani Ojala med i truppen! Han är nu helt återställd från sin lårskada och ser fram emot att komma in i hetluften igen. Även Aiham Ousou är helt återställd. Nasiru är långtidsskadad inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT TRELLEBORGS FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Joona Toivio

Johan Hammar

Juhani Ojala

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Gustav Berggren

Kevin Ackermann

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Paulinho

Lucas Hedlund

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 19.00 på Bravida Arena. Köp dina biljetter HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners