Sur förlust i sista matchen före uppehållet

Besöket i Solna blev en riktig kalldusch. Med tre mål emot oss i första halvlek kunde vi inte återhämta oss. AIK är fortsatt obesegrade och BK Häcken åker på den nitlotten på fem matcher.
– Just nu känns det bara tungt, säger assisterande tränare Teddy Olausson efter förlusten på Friends Arena.

Det var första halvlek som blev avgörande under lördagen i Solna. AIK satte press på BK Häcken under långa perioder och vi hade svårt att hålla i bollen och få till något strukturerat spel.
– AIK kör gasen i botten och trycker tillbaka oss, vi hamnar väldigt lågt med laget och slår bort mycket bollar. Vi orkar inte stå emot riktigt, säger Teddy Olausson.

Första målet kom i den 27:e minuten när Sebastian Larsson slog en frispark från hörnet av straffområdet. Och åtta minuter senare kom utökningen. Peter Abrahamsson gjorde först gjort en straffräddning på Sebastian Larssons skott, men domaren meddelade att straffen skulle slås om på grund av att Häckenspelarna kom in i straffområdet för tidigt. Henok Gotiom tog omstraffen och satte 2-0 till hemmalaget.

I slutminuten av första halvlek satte AIK vad som skulle visa sig bli spiken i kistan. Sebastian Larsson fick till en passning i djupled, genom vårt försvar, till en väntande Tarik Elyounoussi som tog ett resolut avslut med vänstern.

Tidigt i andra halvlek fick vi en frispark i straffområdet, då domaren dömt för felaktig hemåtpass av AIK. Paulinho tog sparken, men den rensades undan. Vi fick dock en ny chans då domaren signalerade omspark, men även då rensades bollen undan.
– Vi hade behövt sätta den, då hade vi fått lite känning igen. Vi får lite mer bollinnehav i andra när de släpper på trycket, men vi skapar egentligen ingenting. Det var inte vår dag riktigt, säger Teddy.

Vad är det i vårt spel som gör att vi inte riktigt får till det?
– Jag tycker inte vi får till något riktigt spel idag. Vi får inte till det vi har varit bra på innan, att hålla i bollen, komma ut ur situationerna och få omställningar. utan när vi bryter bollen så tappar vi tillbaka den till AII som är väldigt aggressiva och står upp mot oss. Vi kommer inte ur deras tryck.

Finns det någonting positivt som vi kan lyfta fram från idag?
– Inte som jag känner just nu. Nu känns det bara tungt. Vi gör ingen bra prestation och får mycket emot oss. Vi får bita ihop och komma igen.

Alexander Faltsetas och Erik Friberg drog på sig sina tredje gula kort, i matchen mot AIK, och är avstängda i hemmamatchen mot Trelleborg den 17 september.

Nu väntar två veckors landslagsuppehåll för flera av spelarna, och vi önskar våra spelare Kevin Ackermann, Kevin Yakob, Daleho Irandust och Joona Toivio lycka till i sina respektive landskamper.

AIK–BK HÄCKEN 3–0 (3–0)

1–0, Sebastian Larsson (27′), 2-0, Henok Goitom (35′), 3-0, Tarik Elyounoussi (45′).

Varningar, AIK: Sebastian Larsson (31′), Per Karlsson (52′). BK Häcken: Alexander Faltsetas (16′), Mervan Celik (28′), Erik Friberg (32′), Alexander Jeremejeff (54′).
AIK: Oscar Linnér – Alexander Milosevic, Per Karlsson, Robin Jansson – Daniel Sundgren, Sebastian Larsson, Enock Kofi Adu, Kristoffer Olsson, Heradi Rashidi(Rasmus Lindkvist, 86′) – Henok Goitom (Panajotis Dimitriadis, 94′), Tarik Elyounoussi (Denni Avdic, 84′).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo (Johan Hammar, 77′) – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas (Gustav Berggren, 46′)– Mervan Celik, Alexander Jeremejeff, Paulinho.
Domare: Kristoffer Karlsson.
Publik: 17163

Huvudpartner

Officiella branschpartners