Abrahamsson redo att ge sig in i hetluften igen: ”Haft bra veckor med rehab och träning”

Det allsvenska uppehållet kom lägligt för Peter Abrahamsson som fick chans att rehaba och bygga upp ryggen, som han haft problem med. Han har tränat för fullt i veckan, visat sig från sin bästa sida på träningarna och gjort allt vara redo när de sista fem matcherna på säsongen ska spelas.
–Jag hoppas det håller sig så här så jag kan avsluta säsongen bra, säger målvakten inför matchen mot Östersund.

Han har stått i 23 av de 25 spelade matcherna i årets Allsvenskan och har noterats för nio hållna nollor. I de två senaste omgångarna har dock Jonathan Rasheed stått i mål istället för Peter Abrahamsson som haft problem med ryggen.
– Han har ju varit med länge så han vet ju vad det är som gäller, säger Peter om sin målvaktskollega.
– Jonathan har gjort två bra matcher, tycker jag. Det är en trygghet för laget, och för honom själv såklart, att veta att han håller på den nivån.

Hur har upplevelsen att sitta på bänken varit?
– Det är bara att bidra på det sättet man kan göra när man har den positionen. Det är klart man vill spela, men det har inte varit så speciellt att sitta vid sidan.

Hur är du när du sitter på bänken, är du lugn och tyst eller visar du mycket känslor?
– Det är lite både också. Jag försöker engagera mig så mycket det går, men det är klart man är ju inte riktigt lika aktiv som när man är på planen.

På söndag väntar Östersund på hemmaplan när sluttampen på Allsvenskan inleds. Vårens möte med laget från Jämtland var ingen rolig historia, BK Häcken hade en drös spelare borta på grund av avstängning och sjukdom och förlorade med 0-2.
– Den matchen var bara skräp. Vi var inte med från start och de fick diktera villkoren som de ville. Vi hade inte så mycket att säga till om i den matchen, tyvärr.

Vad krävs av oss för att ta revansch på söndag?
– Att vi fortsätter så som vi har gjort nu. Jag tycker vi har hittat ett vägvinnande sätt. Kommer vi upp i nivå, som vi måste göra, så tror jag vi har stora chanser att vinna.

Och hur är det med ryggen nu?
– Det känns mycket bättre nu, så det är skönt.  Nu hoppas jag det håller sig så att jag kan avsluta säsongen bra.

Se hela intervjun med Peter i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

Östersunds FK ligger precis ovanför oss i tabellen, på en femte plats, och kommer från fyra raka vinster de senaste omgångarna. Säsongens meste målskytt (9) för ÖFK är Samman Ghoddos, som i augusti lämnade klubben för spel i franska Amiens SC. Mittfältaren Curtis Edwards och anfallaren Dino Islamovic har noterats för sju fullträffar var.

SENASTE MÖTENA MED ÖSTERSUNDS FK

26 maj 2018: Östersunds FK – BK Häcken, 2-0

1 oktober 2017: Östersunds FK – BK Häcken, 0-0

29 maj 2017: BK Häcken – Östersunds FK, 0-2

28 augusti 2016: BK Häcken – Östersunds FK, 3-1

15 april 2016: Östersunds FK – BK Häcken, 2-1

ALMS TANKAR

Efter de två längre uppehållen i år har vi startat om med segermatcher. Vad hoppas du att detta uppehåll har bidragit med inför slutspurten i Allsvenskan?
– Vi hade några småskavanker som vi hoppas har fått den tid de behövde för att fixa fem matcher till av säsongen med de matchlediga veckor vi haft. Det viktiga efter uppehåll är alltid att hitta rytm i första matchen så fort som möjligt, att vara igång i tanke och rörelse.

Östersund är, precis som vi, med och tampas om en Europaplats. Vilka delas i deras spel behöver vi överlista för att kunna stå som segrare och knipa en placering från dem på söndag?
– Hosam Aiesh, med förflutet i BK Häcken, är deras bästa offensiva spelare efter att Saman Ghoddos lämnade i somras. Han är skicklig en-mot-en men har också passningar som kan överraska en hel backlinje. Annars är ÖFK bolltrygga och varierar sina formationer, ett bra lag.

LÄGET I LAGET

Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Erik Friberg är sjuk. Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband och inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT ÖSTERSUNDS FK

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Rasmus Lindgren (K)

Joona Toivio

Juhani Ojala

Johan Hammar

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Paulinho

Alexander Jeremejeff

Lucas Hedlund

Avspark på Bravida Arena klockan 15.00 på söndag. Biljetter hittar du HÄR!

Huvudpartner

Officiella branschpartners