BK Häcken deltar i minnesceremonin för att hedra offren i Backabranden

För att hedra och minnas de 63 unga som dog i Backabranden, arrangerar anhörigföreningen och ungdomssatsningen Göteborg en minnesceremoni på måndag, 29 oktober.

Spelare och personal från BK Häcken kommer att delta i fackeltåget från Gustaf Adolfs torg till Herkulesgatan och föreningen uppmuntrar våra supportrar att följa med för att minnas offren i den tragedi som satt djupa spår i Hisingen.

Den 29 oktober är ett datum Hisingen och Göteborg aldrig kommer att glömma. I år är det 20 år sedan diskoteksbranden och årsdagen högtidlighålls med ett fackeltåg från Gustaf Adolfs torg till Herkulesgatan där en minnesceremoni hålls utanför brandlokalen.

Föreningen brandoffrens anhöriga, BOA, och Ungdomssatsningen Göteborg arrangerar minnesceremonin, med tal, musik och poesiläsning. Klockan 23.42, tidpunkten då larmcentralen fick sitt första samtal 1998, hålls en tyst minut för att hedra offren i branden.

BK Häcken kommer att delta i fackeltåget och vid minnesceremonin med spelare och personal och föreningen uppmuntrar alla supportrar att ta sig tid att vara med på minnesdagen, för att visa att vi aldrig glömmer de 63 unga som miste livet i branden.

 

29 oktober

18.00. Samling på Gustaf Adolfs torg och utdelning av facklor.

19.00. Fackeltåget avgår från Gustaf Adolfs torg till platsen för minnesceremonin, utanför brandlokalen på Herkulesgatan.

20.00–22.30. Minnesceremoni utanför brandlokalen, med tal, musik och poesiläsning. Under kvällen finns möjlighet att besöka brandlokalen.

23.42. Tyst minut till minne av de 63 unga som miste livet i Backabranden.

 

Mer information om minnesceremonin finner ni på evenemangets sida på Facebook. 

Föreningen brandoffrens anhöriga, BOA, besöker BK Häckens match mot IK Sirius, 31 oktober. Före avspark kommer vi att hedra offren i Backabranden med en varm applåd.

Huvudpartner

Officiella branschpartners