BK Häcken och Malmö FF delade på poängen

BK Häcken och Malmö FF delade på poängen i toppmatchen på Bravida Arena. Efter att Romain Gall gett bortalaget ledningen, kvitterade Alexander Jeremejeff mot laget han lämnade i somras.
– Det var en ganska jämn match tycker jag, så kryss kanske är rättvist, säger Erik Friberg efter 1-1-matchen mot Malmö FF.

Solen sken på Bravida Arena denna krispiga oktobersöndag. Över femtusen åskådare hade samlats för att se matchen mellan de två lagen som tampas om Europaplatsen tillsammans med Östersund. Malmö hade kommit med en skara supportrar,BK Häcken-fansen klädde resten av läktaren i gultsvart och tillsammans skapade de en härlig inramning.

Första halvlek var jämn. Spelet böljade en del och målchanserna var få. BK Häcken stod upp bra mot det skickliga Skånelaget, Daleho Irandust var het i anfallsspelet och Godswill Ekpolo på sin högerbacksposition var starkt med att stänga ner Sören Rieks. Joona Toivio och Rasmus Lindgren rensade i princip allt som kom i deras väg. Alexander Faltsetas var som alltid en kämpe i hemjobbet. Det var dock Malmö som hade den bästa målchansen när Markus Rosenberg efter en hörna nickade och bollen studsade på överliggaren. 0-0 i paus och mellan de två poängjagande lagen.

Det hann bara gå en minut av den andra halvleken innan Malmö FF tog ledningen. Fouad Bachirou tog sig runt på hägerkanten och spelade in bollen till Romain Gall som sköt. Erik Friberg täckte skottet, men Gall fick en halvträff på returen och bollen studsade in vid målets vänstra stolpe.
– Men jag tycker vi reser oss ganska bra efter deras mål, säger Erik Friberg efter matchen.

BK Häcken tog kommandot efter Malmös fullträff och kom till flera fina anfall. Men kvitteringen skulle komma på en hörna i den 71:e minuten. Daleho Irandust sköt ute från högra flaggan och bollen damp ner vid bortre stolpen. Alexander Jeremejeff stod perfekt placerad och efter att bollen studsat en gång i marken, och vidare upp på en Malmöspelare, kunde Jeremejeff trycka upp den i nättaket och göra mål på sin gamla klubb.

Känslor och frustration kom att prägla slutet av matchen, framför allt efter en situation utanför Malmös straffområde. Viktor Lundberg fick tag på bollen och satte av mot Malmömålet, men blev nedriven av Franz Brorsson. Precis innan han föll hann han peta fram bollen till Paulinho som kom fri på vänsterkanten. Med sig hade han Alexander Jeremejeff centralt i straffområdet och precis när Paulinho passade sin kollega, som är redo att slå in ledningsmålet ,blåste domaren frispark för situationen med Viktor Lundberg.
– Då var man inte så glad. Det är klart att han gjorde fel där, han skulle låtit det gå lite och ge oss fördel. Men så är det, säger Erik Friberg.

Hisingslaget gjorde vad de kunde för att knipa de sista poängen, men matchen slutade oavgjord och Malmö fortsätter att ligga ett poäng framför BK Häcken i tabellen. Nu återstår fem matcher, men först väntar ett landslagsuppehåll.

Se hela intervjun med Erik Friberg i spelaren ovan.

Presskonferensen efter BK Häcken – Malmö FF

BK HÄCKEN–MALMÖ FF 1–1 (0–0)

1–0, Romain Gall (46′), 1–1, Alexander Jeremejeff (70′).

Varningar, BK Häcken: Alexander Faltsetas (85′). Malmö FF: Franz Brorsson (86′).

BK Häcken: Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas – Viktor Lundberg, Alexander Jeremejeff, Paulinho.

Malmö FF: Johan Dahlin – Eric Larsson, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Romain Gall (69′, Anders Christiansen), Fouad Bachirou, Bonke Innocent (60′, Oscar Lewicki), Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (77′, Arnor Traustason).

Domare: Magnus Lindgren.

Publik: 5004.

Huvudpartner

Officiella branschpartners