Damerna redo för slutspurt: ”Det är viktiga poäng nu på slutet”

På torsdag ställs BK Häckens damlag mot Göteborgs Studenters IF på Bravida Arena. Den första av sluttampens sista matcher, i en säsong som varit lärorik och viktig för framtiden.
– Det har varit en viktig säsong, jag tycker vi tar steg i rätt riktning, säger huvudtränare Erika Faith.

Inför säsongen hade Erika Faith förhoppningar om att ta kliv poängmässigt jämfört med förra året. Idag ligger BK Häckens damer på en sjunde plats i tabellen, med fyra matcher kvar att spela. Än finns möjlighet att klättra.
– Just nu handlar det mest om att ta så många placeringar som möjligt och få ett bra slut på säsongen, säger Erika Faith.

Hon ser tillbaka på säsongen som väldigt lärorik på ett personligt plan, där hon utvecklat sitt ledarskap.
– Sedan har jag haft högre förhoppningar och förväntningar på resultat och poäng, på tavlan tycker jag att vi har underpresterat. Men tåget kommer fortsätta och jag tror inte att vi hade kunnat göra det här året annorlunda, utan vi behövde göra det här.

Hon säger att säsongen varit viktig, att laget tagit steg i rätt riktning och att fokus legat på att alla som tränar ska få matchtid.
– Det kommer vi tjäna på till nästa år.

Nu återstår fyra matcher, den första spelas imorgon på Bravida Arena. Göteborgs Studenters IF, GSIF, ligger fem poäng före BK Häcken och Erika berättar att det är svårt att veta vad det blir för typ av match.
– Det är alltid roligt att möta Studenterna. De har nästan alltid ett nytt lag. De är de laget med absolut störst spelarrotation. Så man vet aldrig vad det är man ställs emot. Men det som brukar vara ett genomgående tema är att de är ett otroligt fysiskt lag, de är starka i både närkamper och löpdueller.

Hon tillägger:
– Vi känner oss trygga med att vara på hemmaplan, vi vet vad det är för arena, vi tränar på konstgräset. Så det är absolut till vår fördel. Vi tror vi kommer ha nytta av kortpassningsspelet centralt, de brukar skapa ganska stora ytor.

Och redan på söndag är det match igen, hur är det att spela matcher så här tätt inpå varandra?
– Jag tror det är till vår fördel. Vi hinner inte med någon träning men vi har ändå en heldag emellan. Sedan får vi lite längre paus efter det. Så jag tror inte det blir några problem.

 

Kom och stötta BK Häcken mot GSIF imorgon torsdag! Avspark klockan 20:15 på Bravida Arena. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners