Godswill Ekpolo förlänger med BK Häcken

BK Häcken och Godswill Ekpolo är överens om att använda optionen i kontraktet – högerbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2021.

– Redan efter första träningarna visste vi att vi ville förlänga, han anpassade sig så snabbt till det vi gör, säger sportchef Sonny Karlsson.

Godswill Ekpolo kom till Hisingen i somras, från Mérida i den spanska tredjeligan. 23-åringen tog snabbt över platsen som högerback efter att Joel Andersson lämnat för Midtjylland och Ekpolo har hittills spelat elva matcher i Allsvenskan och gjort tre assist.

Han har på kort tid tagit såväl BK Häcken, som Hisingen och Göteborg till sig och nu är han glad över att se fram emot ytterligare tre år i klubben.

– Jag är väldigt tacksam över att klubben gett mig den här möjligheten. Klubben är som en familj, alla spelarna bemötte mig väldigt bra från dag ett. Jag vill fortsätta jobba hårt, lära mig varje dag och hjälpa klubben, säger Godswill Ekpolo.

BK Häcken har haft en strålande form sedan ”Will” kom in i laget och han gillar det han lärt sig om Allsvenskan så här långt.

– Svensk fotboll är inte så fysisk som den är i England men den är väldigt taktisk. Alla lag kan slå alla och det gillar jag.

Sportchef Sonny Karlsson är nöjd med att ha kommit överens med Ekpolo om en förlängning.

– Det var lite gambling, en klassisk ”videojugge” på det sättet att vi egentligen inte hade scoutat honom men det vi såg och hans cv med så många år i Barcelonas akademi, gjorde att vi blev intresserade. Nu har vi sett saker vi inte visste innan – han är otroligt stark defensivt och väldigt bra i huvudspelet, säger Sonny Karlsson.

Den Nigeriafödde ytterbacken kom till Spanien som åttaåring och spelade med Barcelonas akademi i elva år, från att han var 10 år till han lämnade som 21-åring. Ett faktum som snabbt gjort honom till en favorit bland den yngre publiken på Hisingen – när BK Häcken-spelarna är ute och besöker skolklasser och fotbollslag, flockas barnen runt den tidigare Barça-spelaren.

– Jag är inte känd men när jag ser deras glädje blir jag glad, för jag har varit i den situationen. Jag vet hur det är att drömma om att spela i ett storlag, säger Godswill Ekpolo.

Huvudpartner

Officiella branschpartners