Gustav Berggren förlänger: ”Vill inte känna någon stress med de steg jag behöver ta”

Vår hårt arbetande mittfältare Gustav Berggren är nu överens med klubben om en förlängning. 21-åringen är klar för gulsvart fram till 2022.
– Det känns som ett kvitto på att jag gjort någonting bra, säger Gustav om det nya kontraktet.

Hans förra kontrakt sträckte sig till 2020, men nu har Gustav Berggren kommit överens med klubben om en förlängning till 2022.
– Jag trivs bra i Häcken. Jag vill ha lugn och ro och inte känna någon stress med att ta mina steg som jag behöver ta. Då är det skönt att känna att jag har långt kvar på kontraktet, säger Gustav Berggren.

Han tillägger att han är glad över förlängningen.
– Det känns jättebra. Det känns som att det är ett kvitto på att jag gjort någonting bra.

Nu har du de kommande fyra åren säkrade i den gulsvarta tröjan. Vad känner du att du kan använda de åren till?
– Jag hoppas framför allt att jag ska bidra mer offensivt. Jag känner att de defensiva kvaliteterna sitter rätt bra nu och så småningom vill jag kunna bidra mer framåt.

Du kom till Häcken 2014 och skrev a-lagskontrakt 2015. Hur skulle du summera den första tiden i klubben?
– Den har varit jättebra, jag trivs jättebra. Jag har ju varit i andra klubbar och kan jämföra lite. Vi har det så bra här. Allt från Kerstin och Amy i köket till gymmet, fotbollsplanerna och allt runtomkring. Man förstår hur bra man har det.

”Kan bli landslagsman”

Sportchef Sonny Karlsson är även han glad över förlängningen med Gustav Berggren.
– Det är väldigt bra för oss, för han kommer att bli väldigt bra. Det har varit min känsla sedan han kom till Häcken. Han har bara några detaljer kvar till att konkurrera på inte bara BK Häcken-nivå utan även ytterligare en nivå.

Vad har du sett för utveckling hos Gustav sedan han kom för tre år sedan?
– Han har tagit ett steg främst i år. Mycket lugnare med bollen och tryggare i allt han gör. På något sätt accepterat att han behöver ta ett par steg för att bli riktigt.

Vad ser du för framtid för Gustav under de här fyra kommande säsongerna, hur bra kan han bli?
– Han kan bli landslagsman, det är vad jag tror. Jag har hög tro på Gustav och vad han kan göra med sin potential. Han har speed, han har teknik, han har power, han kan vara tuff när det behövts. Paketet ska bar sys ihop på något sätt och nu får han tid att göra det.

Huvudpartner

Officiella branschpartners