Gustav Berggren om jakten på Europaplats: ”Det är jättesporrande”

Det är dags för säsongens näst sista bortamatch och laget är på väg till Gävle där de ska ställas mot Dalkurd. Den nyligen kontraktsförlängde mittfältaren Gustav Berggren känner att det börjar dra ihop sig och har ställt in sig på att ta med sig tre poäng tillbaka till Hisingen.
– Vi ska se till att göra det så bra som möjligt, säger 21-åringen inför mötet med Dalkurd.

Inför den 27:e omgången av årets Allsvenskan ligger BK Häcken på en femte plats med 47 poäng, bara en poäng bakom Malmö FF. Jakten på Europaplats är fortfarande i full gång, och chansen att nå dit lever. Gustav Berggren hoppas kunna bidra för att det Europaäventyret ska återupprepas.
– Det var jättekul i somras att spela ute i Europa så det vore kul att ta oss dit igen, det är jättesporrande, säger Gustav Berggren.

Tre poäng mot Dalkurd kan innebära att vi klättrar i tabellen, beroende på hur lagen ovanför oss presterar i sina matcher. Och Gustav Berggren är pragmatisk när han beskriver vad som krävs för seger.
– Det krävs att vi går ut som till vilken match som helst och gör fler mål än dem så att vi vinner matchen.

Se hela intervjun med Gustav, där han även berättar om sin kontraktsförlängning, med Gustav i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

Dalkurd ligger på en 14:e plats i tabellen, på samma poäng som Brommapojkarna strax under dem (20). De behöver plocka alla poäng de kan för att klara sig från kval, och kommer garanterat att bjuda på ett starkt motstånd. Deras skyttekung Mohamed Buya Turay lämnade klubben i somras.

SENASTE MÖTENA MED DALKURD FF

14 april 2018: BK Häcken – Dalkurd FF, 3-0

ALMS TANKAR

Vilket är Dalkurds vassaste hot och hur ska vi göra för att inte bli påverkade av det?
– Dalkurd har gått igenom flera olika faser den här säsongen, både på planen och vid sidan av planen och just nu så tycker jag att de har samlat ihop sig med truppen som är kvar och nya tränaren, som jag jobbade med i Danmark, på ett sätt som ger dem en god chans att klara sig kvar i Allsvenskan. De jobbar hårt och varierar sitt passningsspel på ett sätt som senast mot Örebro gav dem en stabil seger. Om Eero Markkanen spelar så är hans längd och kraft alltid att se upp med.

Dalkurd har precis som vi viktiga poäng att spela om, vad blir avgörande för att det är vi som tar tre poäng på lördag?
– Försvarsspelet. Det är där vi visar hur ödmjuka vi är inför uppgiften att vinna på bortaplan mot ett lag som slåss för det allsvenska livet. De matcher och perioder vi tummar på vårt sätt att »gängjaga« motståndaren, tappar vi initiativet i matcher. Med hög fart och många  löpningar i försvarsspelet brukar ytor öppna upp sig för vår offensiv också.

LÄGET I LAGET

Erik Friberg är tillbaka efter sin sjukdom och med i truppen inför imorgon. Paulinho är avstängd på grund av gula kort och Kari Arkivuo är borta denna match, men beräknas vara tillbaka i fotbollsträning nästa vecka. Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband. Inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT DALKURD FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Rasmus Lindgren (K)

Joona Toivio

Juhani Ojala

Johan Hammar

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Erik Friberg

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Alexander Jeremejeff

Lucas Hedlund

 

Avspark på Gavlevallen klockan 14.00 på lördag. Om du inte är på plats kan du köpa matchen HÄR så går en del av summan till föreningen. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners