Johan Hammar förlänger med BK Häcken

Johan Hammar och BK Häcken är överens om en förlängning. 24-åringen har skrivit på för ytterligare tre år i hela Hisingens lag.

– Vi har ett bra lag, det vill man tillhöra, säger mittbacken.

Johan Hammar kom från Öis till BK Häcken inför 2018 och skrev kontrakt på 1+3 år. Nu är parterna överens om att använda den optionen och 24-åringen från Bunkeflo blir Hisingen trogen till och med 2021.

– Vi trivs med varandra och vi tror på Johans potential att bli en riktigt bra allsvensk mittback. Han har redan visat att det är möjligt, säger sportchef Sonny Karlsson.

Så här långt har Johan Hammar spelat 15 allsvenska matcher 2018. Han startade också i alla fyra Europa League-kvalmatcher BK Häcken spelade i somras.

– Det har varit ett jättekul år, jag har kommit bra in i gruppen och har kanske fått mer speltid än jag trodde. Jag har fått mersmak, säger Johan.

Konkurrensen på mittbackspositionerna i BK Häcken är stor och kommer så vara även 2019 men Johan Hammar har inställningen klar för sig.

– Det var en del av det jag funderade på innan vi förlängde men konkurrens är det överallt. Det gör en bättre – om man ska spela, ska man förtjäna att spela. Nästa år vill jag vara startspelare, det är det enda jag har i huvudet.

Men först ska 2018 avslutas. Närmast hemma mot Malmö FF – Johan Hammars tidigare klubb – och BK Häcken har möjlighet att ta sig förbi svenska mästaren i tabellen på söndag.

– Vi har många roliga matcher framför oss och möjlighet att knapra in ännu mer på de framför oss. Det är upp till oss om vi kan ta de möjligheterna och göra något bra av det, säger Johan Hammar.

Huvudpartner

Officiella branschpartners