Kevin Yakob målskytt när U21 spelade oavgjort i Växjö

I duggregnet på Myresjöhus Arena möttes BK Häcken och Östers IF i den näst sista omgången av U21:s höstserie. Matchen slutade 1-1 med Kevin Yakob som ende gulsvarta målskytt.
– Öster var bra, så vi ska inte vara missnöjda med oavgjort här, säger huvudtränare Teddy Olausson efter matchen.

Första halvlek var jämn, både spelmässigt och resultatmässigt. Östers IF satte press, men vi hade bra bollinnehav och fick dem att jobba med sin defensiv.
– De hade en väldigt tydlig vertikal press. Så fort våra mittbackar fick bollen var det tre-fyra spelare som klev upp på dem. Och då kunde vi inte ta oss ur det riktigt, vi hittade inte vinklar och vägar, säger huvudtränare Teddy Olausson.
– Men emellanåt gjorde vi det, och då var vi jättebra. Då tog vi oss förbi deras press och då hade vi stora ytor att kunna anfalla på.

Och det var BK Häcken som inledde målskyttet. I den 19:e minuten sköt Östers målvakt ut bollen och Emir Bosnic gick in i en nickduell med en av Östers spelare på mittfältet. Bollen bytte riktning och flög tillbaka över motståndarnas backlinje. Då var Kevin Yakob på hugget.
– Vi båda jagar bollen och så trycker jag undan honom och nickar fram till mig själv och så kommer jag fri med målvakten och lägger den mellan benen, säger BK Häckens ende målskytt för kvällen.

Men efter bara tio minuter var det kvitterat. På en frispark snett utanför straffområdet sköt Östers David Johannesson bollen rakt i krysset bredvid Robin Wallinder.
– Det var lite surt eftersom de inte haft så mycket chanser fram tills dess, säger Kevin Yakob.

Andra halvlek inledde lite skakigt för Hisingslaget. Öster fortsatte med sin press, vi blev lite utspridda och tappade bollen på fel ställen.
Det blev lite krångligt, ingen rytm, säger Teddy.
– Vi fick omställningslägen då vi kom drivande tre mot två, tre mot tre,  och då det brukar bli målchans. Men då blev vi av med bollen och fick omställning tillbaka på oss istället.

Öster fick ett läge att ta ledningen när BK Häcken var uppe i anfallarnas straffområde för att ta en hörna. Hemmalaget fick tag på bollen och kunde komma till friläge från halva plan.
– Men där är Robin väldigt bra. Han går ut och hänger med i rörelsemönstret och när spelaren skjuter så kastar han sig och täcker mål så bollen går i stolpen och utanför. Det var bra gjort av Robin, säger Teddy.

Det sista som hände i matchen var en chans för oss. Vi fick en frispark på ena kanten och  Teo Wålemark stod bra placerad i den bakre ytan. Bollen kom till honom och han drog en volley i stolpen. Kort därefter blåste domaren av matchen och båda lagen knep en poäng i Växjö.
– Det var en besvärlig match mot ett bra Öster, säger Teddy Olausson.
– De är bra i sitt sätt att spela och vi fick ingen rytm. Så vi ska inte vara missnöjda med oavgjort här.

Nu väntar Malmö i sista omgången, vinner vi den matchen är vi klara för final i U21-allsvenskan 2018. Men redan imorgon (onsdag) kan en finalplats vara säkrad – om Kalmar FF Förlorar sin match mot Varberg. Målskytten Kevin Yakob säger att en finalplats hade betytt mycket för honom.
– Det hade varit väldigt roligt eftersom jag varit med i nästan alla matcher i U21. Jag känner att jag kan tillföra något i det här laget och ha en bidragande roll. Så det är kul när det går bra för laget. Och att komma till final, det är ju de matcherna som är roligast att spela. De matcherna som verkligen gäller allt i en match, säger Kevin.

Sista omgången spelas på Bravida Arena, den 23:e oktober klockan 17.00.

Så här ställde vi upp mot Östers IF

Robin Wallinder

Jakob Hedenquist (Teodor Wålemark, 65′)

Ali Suljic

Juhani Ojala

Adam Söndergaard (Oscar Ali, 70′)

Kevin Ackermann

Kevin Yakob

Gustav Berggren

Emir Bosnic

Lucas Hedlund

Ali Youssef

Huvudpartner

Officiella branschpartners