Måstematch som ger gyllene möjligheter för U21: ”Vi har ett väldigt bra lag”

Den sista matchen i höstens U21-serie står för dörren. Mötet med Malmö FF blir en riktig rysare för BK Häcken. För att ta sig till finalen emot Hammarby i Stockholm är det seger – och enbart seger – som krävs.
– Det är bara full fart framåt som gäller, säger huvudtränare Teddy Olausson inför ödesmatchen.

I och med att Kalmar FF vann sin match mot Östers IF idag toppar de nu tabellen, två poäng framför BK Häcken. Det innebär att det är vinna eller försvinna som gäller för Hisingslaget i morgondagens möte med Malmö FF.
– Det känns bra, då är det inget att fundera på utan då är det bara full fart framåt, säger Teddy Olausson.

Malmö ligger på en sjätte plats i tabellen med sju ihopspelade poäng. Men trots att de inte är med i någon toppstrid är Teddy övertygad om att de kommer ge allt för att vinna säsongens sista U21-match.
– De är ett av Sveriges bästa lag, både a-lag, U21 och U19 är nästan alltid med i toppen. De är väldigt fysiska och spelar med mycket press.

Med i BK Häckens trupp inför morgondagen finns inte bara en utan två inlånade spelare. Vänsterbacken Manel Royo var med och tränade med laget under måndagen och Teddy gillade vad han såg i 24-åringen.
– Han såg jättebra ut, han var trygg med bollen och såg ut att vara bra skolad. Nu hade vi en rätt lätt träning idag, med lite uppspel och fyra-mot-fyra-spel. Men han var bra med bollen, aktiv och delaktig. Det blir spännande att se honom imorgon.

Förutom den spanske backen är grannklubben Hisingsbackas skyttekung Fredrik Zanjanchi med i truppen. Den 22-årige Anfallaren har på tre säsonger stått för hela 65 mål och Teddy hoppas att han ska kunna bidra med fart och spets.
– Jag har sett honom spela i division 2, och han är både målfarlig och snabb.

Varför väljer ni att låna in spelare?
– Det är för att se hur de ser ut och om de är spelare som platsar i vår a-lagsverksamhet. U21-matcherna är ju de enda matcher vi har möjlighet att testa spelare i, förutom träningsmatcher. Så det är ett jättebra tillfälle att se dem i matchmiljö med våra egna spelare. Det är alltid svårare att bedöma någon när man tittar på dem i en annan miljö, det blir inte lika lätt att jämföra.

Vad talar för att vi tar tre poäng?
– Att vi har ett väldigt bra lag och att vi inte har förlorat en enda match i U21 under hösten. Vi har bra grundspel och bra spets framåt.

Är det jobbigt eller roligt med måstematcher?
– Bara roligt.

Hur roligt hade det varit att ta sig vidare till en final i Stockholm?
– Det hade varit jätteroligt, absolut. Det är ju både ära och lite prispengar i potten. Och med Hammarby som motståndare på Tele2 Arena kanske det till och med blir lite publik. Det hade varit väldigt trevligt.

Avspark sker på Bravida Arena imorgon tisdag klockan 17.00. Kom och stötta U21 till seger!

Tabelläget inför morgondagens match:

Skärmdump från svenskfotboll.se

U21-TRUPPEN MOT MALMÖ FF

Jonathan Rasheed (mv)

Robin Wallinder (mv)

Adam Söndergaard

Jakob Hedenquist

Johan Hammar

Juhani Ojala

Manel Royo

Aiham Ousou

Teodor Wålemark

Ali Suljic

Kevin Ackermann

Emir Bosnic

Kevin Yakob

Ali Youssef

Lucas Hedlund

Rasmus Wendt

Fredrik Zanjanchi

 

Manel Royo

 

Fredrik Zanjanchi (Foto: Rudy Alvarado)

Huvudpartner

Officiella branschpartners