Paulinho inför hemmamötet med Sirius: ”De spelar bra”

I den tredje sista matchen för säsongen ställs vi mot IK Sirius – det enda lag vi spelat 0-0 mot i år. Vår skyttekung Paulinho är tillbaka från avstängning och sugen på att slå klubbrekordet på 85 gjorda mål.
– Men oavsett om jag gör mål eller inte så är det viktigast att vi vinner, säger Paulinho inför onsdagens match.

Efter tre gula kort stannade Paulinho hemma under förra helgens resa till Gävle, där BK Häcken stod för målkalas och plockade hem sig tre poäng. Han berättar att han var nervös, men att det kändes bättre så fort Mervan Celik gett Hisingslaget ledningen i den femte minuten.

Nu behöver inte Paulinho sitta i soffan längre utan nu är han redo att ge sig in i hetluften igen.
– Jag är väldigt glad, nu kan jag hjälpa laget igen. Det är svårt när man sitter i soffan…

Paulinho var inte med i vårens möte med Sirius, men han vet att de ofta bjuder på tufft motstånd.
– De har vunnit några matcher nu och spelar bra. Så vi ska försöka fortsätta spela så bra vi gjort på hemmaplan, och vinna.

Gör Paulinho ett enda mål i någon av de tre sista matcherna lämnar han det tangerade rekordet på 85 fullträffar i Häckentröjan i landets två högsta serier (Kenneth Nylén är fortfarande målbäst totalt med 112 mål på 407 matcher) och står som ensam rekordhållare framför Jonas Henriksson.
– Jag ska försöka ta rekordet, men det viktigaste är att vi vinner matcherna.

Se hela intervjun med Paulinho i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

IK Sirius säkrade med största sannolikhet sitt allsvenska kontrakt när de besegrade Brommapojkarna i söndags. Och med tre raka segrar i ryggen kommer de troligtvis med en hel del positiv energi till Hisingen. Sirius meste målskytt, Philip Haglund, gjorde tre mål i mötet med Brommapojkarna senast och har noterats för 10 fullträffar i år.

SENASTE MÖTENA MED IK SIRIUS

18 april 2018: IK Sirius – BK Häcken, 0-0

22 juli 2017: IK Sirius – BK Häcken, 2-2

5 maj 2017: BK Häcken – IK Sirius, 2-2

ALMS TANKAR

Flest mål i ligan, ett oerhört stabilt försvar. Hur ser du på vår balans mellan defensiv och offensiv denna höst?
– Ofta hänger den ihop, nästan alltid när vi spelar som bäst. Det är en ödmjukhet i att arbeta hårt i defensiven, för varandra och mot motståndarna, att under de perioder då det inte funkar för oss i alla fall se till att motståndaren inte får briljera. Det är också en trygghet att veta att vi kan boosta oss själva både genom defensiva prestationer av spelarna likväl som offensiva. Men blir vi »lyxiga« är vi genast mediokra och  sårbara.

 IK Sirius säkrade med största sannolikhet sitt allsvenska kontrakt under söndagen. Vad tror du, kommer de att komma avslappnade till Bravida på onsdag? Vilket motstånd kommer de att bjuda på?
– Om jag ser på tabellen i dag, efter 27 omgångar, har Sirius gjort det strålande utifrån förutsättningarna inför säsongen plus det som laget har varit igenom under säsongen. Kim (Bergstrand) och »Tolle« (Thomas Lagerlöf) har för andra året i rad fått till finfina resultat. Nu har de dessutom tre raka segrar och en offensiv som har fått flera lag att knäa på slutet. Yttern Sam Lundholm, som jag är bekant med sedan tidigare, ligger bakom de mesta av målen för tillfället. Jag har svårt att se att de har annat än ny energi från att i praktiken ha säkrat allsvenskt spel 2019 redan nu.

LÄGET I LAGET

Kari Arkivuo är tillbaka i truppen efter förra veckans frånvaro. Alexander Jeremejeff är avstängd på grund av gula kort.  Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband. Inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IK SIRIUS

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Rasmus Lindgren (K)

Joona Toivio

Juhani Ojala

Johan Hammar

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Erik Friberg

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Paulinho

Lucas Hedlund

 

Avspark på Bravida Arena klockan 19.00. Biljetter köper du HÄR

Huvudpartner

Officiella branschpartners