Viktor Lundberg inför Malmö: ”Vi ska vinna som ett lag”

Slutspurten har börjat. Det återstår bara sex matcher av säsongen och imorgon gästas vi av Malmö FF på Bravida Arena. Matchen blir extra het med tanke på tabelläget, skåningarna ligger bara en poäng före oss i serien.
– Vi ska in med allt vi har och göra det bästa vi kan, säger Viktor Lundberg inför söndagens match.

Någon som fått en rejäl uppsving i poängkolumnen under hösten är just Viktor Lundberg. Han har noterats för fyra mål och två assist sina sju senast spelade matcher, och har stått för strålande prestationer på plan. Men den fina utvecklingen beror inte på något annat än utökad speltid, i alla fall om man frågar Viktor själv. Han har inte förändrat någonting i sin träning eller vardag, och han har aldrig tidigare sett sig själv som en spelare som blir bättre på hösten.
– Jag har kommit in i det mer och mer på slutet, och jag är glad att jag fått mer speltid och chansen att visa upp mig, säger Viktor Lundberg som spelat 90 minuter de senaste tre omgångarna.

När Malmö kommer till Bravida blir det viktigt att vara noggranna i vårt spel, berättar forwarden. Och hemmaformen gör att spelarna känner sig trygga i vad som ska göras.
– Det ska bli spännande och kul. Malmö är ett bra lag och vi vill ju nå Europaplatsen så vi vill ta de tre poängen. Vi ska in med allt vi har och göra det bästa vi kan.

Får vi se ytterligare poäng från dig imorgon?
– Blir det det så är det fantastiskt. Men jag går in med inställningen att vi ska vinna som ett lag.

Se hela intervjun med Viktor Lundberg i spelaren ovan. 

MOTSTÅNDARNA

Malmö FF har efter en lite svagare vår fått fart i tabellen under hösten och ligger nu på en femte plats, framför BK Häcken. Vinner vi över gästerna på söndag går vi förbi både Malmö och Östersund till en fjärdeplats. Malmökaptenen Markus Rosenberg ligger i topp i den interna skytteligan, tillsammans med Romain Gall, med tio mål vardera. Laget kommer från en seger i Europa League i torsdags, och dessförinnan en oavgjord 0-0-match mot Sundsvall.

SENASTE MÖTENA MED MALMÖ FF

20 maj 2018: Malmö FF – BK Häcken, 2-0

5 november 2017: Malmö FF – BK Häcken, 1-2

8 juli 2017: BK Häcken – Malmö FF, 0-1

1 oktober 2016: BK Häcken – Malmö FF, 2-4

1 maj 2016: Malmö FF – BK Häcken, 3-0

LÄGET I LAGET

Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Kari Arkivuo har en strulande häl. Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband och inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT MALMÖ FF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Rasmus Lindgren

Johan Hammar

Joona Toivio

Aiham Ousou

Juhani Ojala

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Erik Friberg

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Alexander Faltsetas

Viktor Lundberg

Daleho Irandust

Mervan Celik

Lucas Hedlund

Paulinho

Alexander Jeremejeff

 

Avspark sker klockan 15.00 på Bravida Arena. Biljetter köper du HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners