Alexander Faltsetas inför säsongens sista match: ”Vill bjuda publiken på lite kärlek”

Imorgon är det dags att stänga den allsvenska säsongen för i år. Inför ett fullsatt Bravida Arena hoppas vi kunna säkra tre poäng, en fjärdeplats i tabellen och ställa till med folkfest.
–Bra att många sluter upp inför den sista matchen, tre poäng i gottepåsen hade smakat bra, säger Alexander Faltsetas inför säsongens sista allsvenska match.

Det är dags. Årets sista allsvenska match. Om allt går vår väg under söndagseftermiddagen står vi efter slutsignal med tre poäng, en fjärdeplats, en allsvensk skytteligavinnare i korgen. Men Norrköping kommer att göra allt i sin makt för att det inte ska bli så. Om de får bestämma är det istället de som kommer att fira, kanske till och med ett SM-guld.
– Det hade varit väldigt, väldigt konstigt. En skum känsla. Vi vill ju ge tillbaka till fansen som har stöttat oss genom året, så det hade inte varit jättekul om man säger så. Vi måste göra jobbet och ta tre poäng. Det är säsongens sista match, man vill bjuda på lite kärlek till publiken och kanske, kanske få den där fjärdeplatsen, säger Alexander Faltsetas inför säsongens sista allsvenska match.

Förutsättningarna inför den sista omgången är att om BK Häcken vinner över Norrköping och IF Elfsborg vinner eller spelar oavgjort mot Malmö FF så är vi klara för en fjärdeplats. I så fall har fortfarande chans på Europaspel nästa sommar, beroende på hur det går i Svenska Cupen.
– Det finns ju en liten chans för oss.

I halvtid under söndagens match kommer de två trotjänarna Christoffer Källqvist och Emil Wahlström att tackas av för sina många år i klubben. Alexander Faltsetas ser tillbaka på vad de två ikonerna betytt för honom.
– Det är goa gubbar. Emil är väldigt jordnära och en speciell kille. han har betytt stabilitet för mig, man vet vad man får och han är väldigt ärlig. Krickan är en legend, han tunnlar folk här och där och har världens bästa fötter i stort sett.

Klarar vi att vara obesegrade imorgon blir vi den fjärde klubben i historien som skulle stå som obesegrade på hemmaplan en hel säsong*.
– Det skulle självklart vara underbart, att känna att det är vår borg. Det är inte många som kommer dit och ta poäng från oss, så det är absolut någonting vi strävar efter.

Det ser ut att bli fullsatt på Bravida imorgon, hur tror du atmosfären blir?
– Det kommer vara väldigt roligt. Bra att många sluter upp inför det sista, och som jag sade, tre poäng i gottepåsen hade smakat bra.

Hur ser ett drömscenario ut för dig efter slutsignal imorgon?
– Då vinner Elfsborg, vi vinner med tre noll, jag gör ett mål så att jag kommer upp på fem baljor. Palle vinner skytteligan, han gör väl två mål kanske. Och så är det glädje och så firar vi tillsammans.

Se hela intervjun med Alexander i spelaren ovan.

* Sedan 16-lagsserien infördes 2008.

MOTSTÅNDARNA

IFK Norrköping har inte förlorat en match sedan bortamötet med Malmö FF den 28 juli. De har en oerhört stark säsong bakom sig och har siktet inställt på guld. 24-årige David Moberg-Karlsson leder Norrköpings interna skytteliga med 10 gjorda mål, två av dem kom i mötet med Örebro förra helgen.

SENASTE MÖTENA MED IFK NORRKÖPING

15 juli 2018: IFK Norrköping – BK Häcken, 2-1

19 september 2017: IFK Norrköping – BK Häcken, 4-1

23 april 2017: BK Häcken – IFK Norrköping, 1-2

10 augusti 2016: IFK Norrköping – BK Häcken, 3-1

9 april 2016: BK Häcken – IFK Norrköping, 1-2

LÄGET I LAGET

Alexander Jeremejeff är skadad och ej med i truppen inför säsongens sista match.  Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband. Inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT IFK NORRKÖPING

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Rasmus Lindgren (K)

Joona Toivio

Juhani Ojala

Johan Hammar

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Erik Friberg

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Lucas Hedlund

Paulinho

 

Avspark sker klockan 15.00 på Bravida Arena. I pausen sker avtackningen av Emil Wahlström och Christoffer Källqvist. Än finns några biljetter kvar, passa på att köpa HÄR innan de tar slut!

Huvudpartner

Officiella branschpartners