Alm inför träningsmatchen mot Norrby: ”Vi kan spela ganska avslappnat”

 I den första av två träningsmatcher denna höst står Norrby IF för motståndet. Huvudtränare Andreas Alm ser matcherna som ett bra tillfälle att testa nya spelare.
– Vi har en hel del småskavanker, så vi tar de som är tillgängliga och fyller på med spelare från akademin och utifrån, säger Andreas Alm inför morgondagens match i Borås.

Som en skön avrundning efter den allsvenska säsongen har vi två träningsmatcher inplanerade. Den första spelas imorgon (onsdag) på Borås Arena, med Norrby IF som motståndare.
– Vi vill träna hela november och ändå behålla matchtempo, så därför lägger vi in träningsmatcher efter säsongen. Då kan vi vara kollektivt lediga, men träna på egen hand, med gott samvete under december, säger Andreas Alm.

Förutom att hålla igång matchtempot är matcherna ett bra tillfälle att testa nya spelare.
– Ja, vi kommer testa lite från egna leden i första hand och sedan även externa spelare. Robin Strömberg, som var med oss i U21-finalen, är med i matchen imorgon.

Även vänsterbacken Oskar Sverrisson (Mjällby) kommer att vara med, men först i träningsmatchen mot Degerfors nästa vecka.

Hur tänker du när du tar ut truppen inför dessa matcher, Andreas?
– Det är en blandning, men de som är tillgängliga först och främst. Vi har en hel del småskavanker, så vi tar de som är tillgängliga och fyller på med spelare från akademin och utifrån.

Vad tror du det blir för typ av match imorgon?
– Det blir träningsmatch, så det finns alltid en risk att sista halvtimmen blir lite såsig. Man gör mycket byten och det kommer inte spelare som knappt tränat ihop med de andra. Men vi kan spela ganska avslappnat på många sätt, så jag hoppas att det gör att det blir lite fart i spelet. Spelarna brukar ofta tycka det är roligare att spela match än att träna.

 

Truppen mot Norrby IF

Peter Abrahamsson (mv)

Christoffer Källqvist (mv)

Juhani Ojala

Johan Hammar

Teodor Wålemark (U19)

Godswill Ekpolo

Adam Söndergaard (U19)

Erik Friberg

Robin Strömberg (extern)

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

William Milovanovic (U17)

Mervan Celik

Lucas Hedlund

Isac Jonsson (U19)

Leon Kornbakk (U17)

Marcus Bärkroth (U19)

 

Matchen mot Norrby IF spelas på Borås Arena med avspark 17.00.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners