BK Häcken går skilda vägar med två spelare

Det är nu bestämt att Lucas Hedlund och Ali Suljic inte kommer att vara en del av BK Häcken nästa säsong. Klubben kommer inte att erbjuda förlängning till de två spelarna.

Lucas Hedlund kom till BK Häcken 2015 och skrev a-lagskontrakt inför säsongen 2018. Det första målet i herrlaget kom i Svenska Cupen 2017, i matchen mot Kvibille. Lucas hann dessutom göra allsvensk debut i BK Häcken när han kom in i säsongens sista match, mot IFK Norrköping.

Sonny Karlsson berättar hur tankarna gått kring kontraktsläget för Lucas Hedlund.
– Vi hade en stor diskussion i ledarstaben redan förra året om att ge honom ett år till hos oss, och vi ville se honom och hoppades att han skulle ta de stegen när vi väl förlängde. Han är en jättego kille med fina spetsegenskaper men vi behöver gå vidare och det behöver han också göra.

Ali Suljic kom till oss i somras för att få fart på karriären igen, efter ett långt uppehåll. Han har under senaste månaderna visat sig vara en stabil kugge i U21-försvaret, men hann inte göra någon allsvensk match med BK Häcken.
– Ali har tagit sig från noll till hundra på ett halvår, sedan han kom till oss. Men skadesituationen i somras som ledde till att vi tog in Joona Toivio, gjorde att dörren stängdes lite för Ali. Vi kan inte erbjuda honom att ligga för långt bak i truppen, säger Sonny.
– Frågan är om han ens hade svarat ja på en förlängning när han ser att vi har så bra uppsättning på hans position, vi kom aldrig så långt. Han kommer att bli jättebra någon annanstans.

Sonny avslutar:
– Vi önskar både Lucas och Ali lycka till. Vi tror att det kommer att gå jättebra för dem och att vi möts igen, antingen som motståndare eller i klubben vid ett senare tillfälle.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners