BK Häcken representerar Sverige i Skandinaviska Mästerskapen

I morgon är det dags för den tredje upplagan av Skandinaviska Mästerskapen. Sammanlagt åtta U18-lag från Sverige, Norge och Danmark gör upp i en turnering som sträcker sig över november och december. Första matcherna spelas på fredag i Göteborg. 

För första gången är BK Häcken med och representerar Sverige, vid sidan av de svenska mästarna Hammarby IF. Från Norge kommer Rosenborg, Mjöndalen och Sogndal, och Danmark ställer upp med Aarhus, FC Midtjylland, och Bröndby IF.

Lagen är indelade i två grupper, BK Häcken har lottats med Mjöndalen, Sogndal och FC Midtjylland. De första matcherna spelas till helgen, se tider nedan. Den sista gruppspelsmatchen och finalspel genomförs den 7:e och 9:e december. Samtliga matcher spelas i Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

Matcher fredag 16 november:
14:00 BK Häcken – Mjöndalen
16:00 Hammarby IF – Bröndby
18:00 AGF – Rosenborg
20:00 Sogndal – FC Midtjylland

Söndag 18 november:
09:30 Sogndal – Mjöndalen
11:00 Bröndby – Rosenborg
13:00 FC Midtjylland – BK Häcken
15:00 Hammarby IF – AGF

Fredag 7 december:
14:00 AGF – Bröndby
16:00 FC Midtjylland – Mjöndalen
18:00 Hammarby IF – Rosenborg
20:00 Sogndal – BK Häcken

Söndag 9 december:
09:30 Match om plats 7-8
11:00 Match om plats 5-6
13:00 Match om plats 3-4
15:00 Final

Vinnaren av finalen kan titulera sig Skandinavisk Mästare. De två tidigare åren som turneringen har spelats har båda slutat med dansk seger. 2016 vann FC Midtjylland och 2017 vann Esbjerg.

Fakta Skandinaviska Mästerskapen:
Skandinaviska mästerskapen för tredje året i rad. Tanken är att skapa internationell matchning och att förlänga säsongen för våra bästa U18-lag.

Deltar gör lag från Sverige, Norge och Danmark. Sverige representeras av de två bästa lagen i U19 Allsvenskans slutspelsserie. Från Danmark är det redan klart att FC Midtjylland, Bröndby IF och Aarhus kommer att delta. Norge gör ett urval bland de norska lag som deltar i UEFA Youth League samt i nationella U18- och U19-serien.

Spelare ska vara födda 2000, max tre spelare som är födda 1999 får användas.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners