Alexander Jeremejeff inför säsongens sista bortamatch: ”Vi har allsvenskans bästa offensiv”

Vi är framme vid säsongens sista bortamöte. Imorgon bitti tar vi tåget till huvudstaden, där en oerhört viktig match väntar mot Hammarby. En seger på Tele2 Arena imorgon gör att vi klättrar förbi just Hammarby – och tar ett steg närmare Europaplats.
– Vi har inget att förlora och vi ska gå all in, säger Alexander Jeremejeff inför resan till Stockholm.

 

Inför Allsvenskans största publik ska BK Häcken imorgon ge tabelltrean Hammarby en rejäl match i kampen om Europaplats. Hemmalaget Hammarby ligger bara en poäng före Hisingslaget och de sista två omgångarna blir riktiga rysare.

Alexander Jeremejeff är tillbaka efter sin avstängning för gula kort och är oerhört taggad på att åka upp till Stockholm och utmana laget från Södermalm. Han är medveten om att vi haft svårt att ta poäng mot Stockholmslagen på bortaplan, men är ändå positivt inställd till morgondagens match.
– Det är tufft där uppe, det är ganska bra tryck. De själva känner sig väl trygga där. Men nu har ju Hammarby darrat lite på slutet känns det som och vi fortsätter gå starkt. Och det ska vi visa imorgon, säger anfallaren.

Hur är det att spela sådana matcher där det är så otroligt många motståndarfans?
– Jag tycker det är sjukt roligt. Speciellt när det börjar brinna till och lagen spelar för någonting, det blir hetsigt på planen och alla går för en seger. Så bra som vi har varit på slutet, och vi har bättrat på bortaspelet, så jag tror vi har bra möjligheter.

Vad krävs av oss för att stå som segrare imorgon?
– Vi har allsvenskans bästa offensiv, säger jag som är anfallare, haha, med Paulinho och andra duktiga spelare. Så vi kommer pressa på dem och köra vårt spel. Då brukar det gå bra.

Se hela intervjun med Alexander i spelaren ovan.

MOTSTÅNDARNA

Hammarby kommer senast från en 3-2-seger mot GIF Sundsvall, med en oavgjord och en förlust-match före det. Anfallaren Nikola Djurdjic, som toppar den interna skytteligan med sina 12 mål, är avstängd i mötet med BK Häcken. I samband med söndagens match kommer dessutom Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglu att avtackas för sin långa karriär i den grönvita tröjan.

SENASTE MÖTENA MED HAMMARBY IF

22 april 2018: BK Häcken – Hammarby IF, 2-2

6 augusti 2017: Hammarby IF – BK Häcken, 1-2

3 juli 2017: BK Häcken – Hammarby IF, 2-0

22 september 2016: Hammarby IF – BK Häcken, 2-3

9 juli 2016: BK Häcken – Hammarby IF, 4-2

LÄGET I LAGET

Alexander Jeremejeff är tillbaka efter avstängningen på grund av gula kort.  Nasiru Mohammed är borta resten av säsongen efter sin operation av lårmuskeln och Benjamin Arapovic rehabar sitt korsband. Inte heller Krickan är tillgänglig för spel. Resten av spelarna är hela och friska.

ALMS UTTAGNA TRUPP MOT HAMMARBY IF

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Godswill Ekpolo

Adam Andersson

Kari Arkivuo

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren (K)

Joona Toivio

Juhani Ojala

Johan Hammar

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Erik Friberg

Daleho Irandust

Viktor Lundberg

Mervan Celik

Alexander Jeremejeff

Paulinho

 

Avspark sker klockan 17.30 på Tele2 Arena. har du ingen möjlighet att vara på plats kan du köpa matchen HÄR, så går en del av summan till föreningen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners