Junioren Isaac Jonsson inför sin andra a-lagsmatch: ”Jag ska utnyttja mina lägen”

U19-anfallaren Isac Jonsson gjorde sitt första a-lagsframträdande i träningsmatchen mot Norrby IF. Imorgon får han chansen att visa upp sig med seniorerna ännu en gång, när årets sista match ska spelas.
– Förhoppningsvis får jag göra mitt första mål, säger Isaac Jonsson inför tisdagens match mot Degerfors.

Trots att resultatet inte gick vår väg i förra veckans match mot Norrby, var Isaac Jonsson nöjd med sin egen insats. Han hoppade in på anfallsposition i halvtid och var inblandad i ett par heta chanser för BK Häcken.
– Det var jätteroligt att få möjligheten, jag fick spela mycket mer än jag trodde att jag skulle få spela. Det var jättekul. det kändes som att jag tog ett kliv i karriären när jag fick göra det inhoppet. Det var stort, säger Isaac Jonsson som till vardags spelar i BK Häckens U19-lag.

Han berättar att han var nervös inför matchen, men att det släppte när han kom in på plan.
– Jag är ganska nöjd med min prestation faktiskt, det kändes som att jag hotade ganska bra. Och jag kom till två avslut på mål. Men jag saknar målet, säger 17-åringen.

Vilka skillnader upplever du mellan seniormatcher och juniormatcher nu när du testat båda?
– Det är mycket mer fysiskt med a-laget skulle jag säga, och mycket högre tempo. Det är ett steg upp i alla delar egentligen.

Känner du att kunde hålla den nivån?
– Jag har mycket mer att utveckla såklart, men jag tycker jag klarade av det ganska bra.

Imorgon väntar årets sista match när BK Häcken gästas av Degerfors IF i träningsmatch på Bravida Arena. Och Isaac Jonsson är med i truppen även inför mötet med värmlänningarna.
– Jag ska göra det bästa av mina situationer och utnyttja mina lägen så bra som möjligt. Förhoppningsvis får jag göra mitt första mål, säger Isaac som inspireras mycket av a-truppens Alexander Jeremejeff.
– Han har en spelstil som jag ser upp till och som jag själv försöker att likna.

Några av juniorerna har flyttat upp till a-laget under året, hur sporrad blir du av att se kompisarna ta steget upp?
– Jag blir absolut sporrad. Man blir lite avundsjuk på dem. Men de har förtjänat det.

Truppen mot Degerfors IF

Peter Abrahamsson (mv)

Christoffer Källqvist (mv)

Aiham Ousou

Johan Hammar

Teodor Wålemark (U19)

Godswill Ekpolo

Oskar Sverrisson (extern)

Erik Friberg

Alexander Faltsetas

Gustav Berggren

Kevin Yakob

Mervan Celik

Ali Youssef (U19)

Isaac Jonsson (U19)

Leon Kornbakk (U17)

Marcus Bärkroth (U19)

Matchen mot Degerfors IF spelas på Bravida Arena med avspark 17.00. FRI ENTRÉ!

 

(Foto: TipsElit)

Huvudpartner

Officiella branschpartners