Tung förlust i huvudstaden: ”Få chanser i en väldigt tät match”

Vi räckte inte till i säsongens sista bortamatch när vi förlorade mot Hammarby på Tele2 Arena. Matchens ende målskytt blev Björn Paulsen som med ett nickmål fastställde slutresultatet 1-0 till hemmalaget.
– Tuff och tät match, summerar en besviken Teddy Olausson.

Säsongens sista bortamatch blev en tajt sådan. Hemmalaget satte press direkt inför den stora publiken på Tele2 Arena.
– Det var en match som kunde gå åt vilket håll som helst, det var surt att den inte gick åt vårt håll, säger Teddy Olausson.

Vi nådde inte fram till några farliga målchanser i första halvlek och Hammarby var starka i sitt försvarsarbete.
– Få chanser i en väldigt tät match.

I andra halvlek tryckte Hammarby på och efter bara fem minuter in i andra kom matchens första mål. I efterspelet av en hörna fick mittbacken Björn Paulsen i straffområdet en boll utifrån, som han nickade i en båge förbi Peter Abrahamsson och in vid den vänstra stolpen.
– Det var tillfälligheter att det var rätt spelare på rätt plats för dem, säger Teddy Olausson.

Efter målet spelade Hammarby defensivt, och satsade mycket på sitt kontringsspel. Vi gjorde ett par byten i mitten av andra då Mervan Celik och Adam Andersson kom in i spel, men vi hade fortfarande svårt att ta oss igenom Hammarbyförsvaret.
– Vi får inte riktigt till vårt anfallsspel, vi får inte riktigt de kombinationer och de målchanser vi vill.

Vår farligaste chans kom när Godswill Ekpolo spelade in från höger utanför straffområdet. Bollen nickades vidare av Daleho Irandust mot Mervan Celik som kom löpande vid vänstra stolpen. Han fick ingen bra träff på bollen och den kunde stötas undan av hemmamålvakten.

Och det blev inga fler mål. Hammarby vann sin sista hemmamatch och BK Häcken förlorade den sista bortamatchen. Och det resultatet, i samverkan med de övriga matchernas, gör att tredjeplatsen tyvärr är förlorad för oss i år. Vi har fortfarande en chans på fjärdeplatsen, men då krävs en seger i säsongsavslutningen mot Norrköping, samtidigt som att Malmö förlorar eller spelar oavgjort med rätt målskillnad.

HAMMARBY IF–BK HÄCKEN 1–0 (0–0)

1-0, Björn Paulsen (50′).

Varningar, BK Häcken: –  Hammarby IF: Jeppe Andersen (42′).

Hammarby IF: Davor Blazevic – Mads Fenger Nielsen, Björn Paulsen, David Fällman (Mats Solheim, 77′), Vivaldo Borges dos Santos Neto – Junes Barny, Muamer Tankovic (Kennedy Bakircioglu, 73′), Jeppe Andersen – Jiloan Hamad, Vladimir Rodic (Leo Bengtsson, 71′), Imad Khalili.

BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo (Adam Andersson, 67′) – Erik Friberg, Viktor Lundberg (Mervan Celik, 59′), Alexander Faltsetas – Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff (Gustav Berggren, 76′), Paulinho.

Domare: Mohammed Al-Hakim.

Publik: 31 810.

Huvudpartner

Officiella branschpartners