U16/U17-ansvarige Hristijan Cvetkovski sammanfattar året

Våra akademilag har haft starka säsonger under 2018 och är nu ivriga att sätta igång med 2019. Här ser U16/U17-ansvarige Hristijan Cvetkovski tillbaka på säsongen som var, och blickar framåt mot nya utmaningar. 

Inför säsongen utvecklades ett nytt koncept för U17 där akademichef Tomas Andersson och ungdomsansvarig Anders Wahrnberg slog samman U16 och U17 till en träningstrupp, med deltagande både i nationella serien för U16-och U17-allsvenskan. Truppen bestod av 24 spelare med chans för klubbens 03:or att få erfarenhet av U16-spel när belastningen blev för intensiv för våra U16/U17 spelare.

Med kontinuitet för vår utvecklingsprocess och träningsmodell för speluppbyggnad, teknisk och passningsorienterad fotboll genomförde vi matcher med stort spelövertag. Det genererade i guld i Ligacupen och semifinal i SM för U16, och en fjärdeplats i U17-allsvenskan men också många spelare som representerat Svenska landslaget i U15 och U16.
– När man få den möjlighet att jobba med en så talangfull grupp med så stor potential man bli bara inspirerad, säger U16/U16-ansvarige Hristijan Cvetkovski.
– Vi har engagerad ledarstab  med Martin Gustafsson och  två nya tränare Peter Gummesson och Andres Jimenes som bidrag mycket i hela processen.

Matchen mot AIK U17 precis före höstlovet avslutade säsongen för U16/U17-truppen. Det blev en skön seger med hela 7-1 på Bravida Arena.
– Det var en bra sätt att avsluta säsongen med en bra prestation mot giganten AIK, bästa matchen i år. Vi spelade aggressivt med press över hela planen och var i spelet  dominanta med stort bollinnehav som skapade många två-mot-en-lägen efter snabba spelvändningar. Så våra snabba anfallare skapade och utnyttjade målchanser på en väldigt effektivt sätt i den här matchen, beskriver Hristijan.
– Allt som vi arbetat med under säsongen från vår utvecklingsprocess, genomfördes till hundra procent i matchen mot AIK, högkvalitativ, passningsorienterad och teknisk anfallsfotboll, med ett väldigt starkt återerövningsspel över hela planen.

Ny Säsong 2019

Nu är det dags för några välutbildade spelare att lämna för spel i U19 och fylla på med talangfulla spelare från vår U15-trupp som självklart kommer att arbeta i vår process. I november är det uppstart av Ligacupen för U16/U17, sedan väntar lite ledighet i december och i mitten av januari väntar elitturnering i Danmark med motstånd från Tyskland, Holland och värdlandet.
– Just nu sitter vi och planerar säsongen och sätter nya mål. Självklart fortsätter det hårda arbetet, både för spelare och ledare. Jag ser verkligen fram emot det, avslutar Hristijan Cvetkovski.

Ikväll startar Ligacupen för U17-laget. Avspark mot Öis på Öisgården klockan 19:15.

Huvudpartner

Officiella branschpartners