Vinst i årets sista match

Under tisdagskvällen spelade vi årets sista match när Degerfors IF besökte Hisingen och Bravida Arena. Slutresultatet skrevs till 2-0.

17-åriga Isaac Jonsson från U19-truppen tog plats i dagens startelva och gjorde därmed sin andra A-lagsmatch efter att ha hoppat in i halvtid mot Norrby förra veckan. Drygt 25 minuter in i matchen hamnade bollen vid hans fötter efter att Ali Youssef stått för en dribblingsraid från mittplan. Jonsson tog emot och placerade snyggt in bollen i bortre. 1-0 och Isaac Jonsson fick göra sitt första, och troligtvis inte sista, A-lagsmål.

Vi hade god kontroll på händelserna halvleken igenom och med tre minuter kvar kom också 2-0. Faltsetas snor åt sig bollen utanför Degerfors straffområde och placerar snyggt in matchens andra mål i det högra krysset.

Andra halvlek bjöd inte på många chanser på ett mycket kallt och hårt Bravida Arena. Ali Youssef var oerhört nära att sätta 3-0 efter ett drömanfall med 20 minuter kvar, men 2018 års sista match slutar 2-0 till Bollklubben.
Assisterande tränare Christian Lundström var nöjd med hur vi genomförde matchen.
– En positiv match. En sådan här match efter säsongen har en annan karaktär. Vi fokuserar mer på specifika moment och tittar på hur spelarna löser detta. Kul också att se de unga spelarna i vår miljö. Extra stort plus till Gustav Berggren för hans insats, säger han.

Nu väntar träning onsdag och torsdag för spelarna, sedan står fem veckors semester på schemat.

Så här ställde vi upp mot Degerfors IF

Peter Abrahamsson (mv)
Godswill Ekpolo (Adam Söndergaard, 79′)
Johan Hammar (Teodor Wålemark, 79′)
Aiham Ousou
Oskar Sverrisson
Alexander Faltsetas (Erik Friberg, 46′)
Gustav Berggren
Kevin Yakob
Isaac Jonsson (Leon Kornbakk, 63′)
Ali Youssef (Elvis Lindkvist, 79′)
Mervan Celik (Marcus Bärkroth, 72′)

Huvudpartner

Officiella branschpartners