Ali Youssef skriver a-lagskontrakt

BK Häcken plockar upp ännu en av akademispelarna till seniorverksamheten. Ali Youssef från U19 är näste spelare att ta klivet upp till a-laget.

Den 18-årige mittfältaren har spelat i klubben länge och kommer senast från en fin säsong i U19 där han noterades för 18 mål och 6 assist på 23 matcher. Ali Youssef har dessutom flera U21-framträdanden under säsongen och satt dessutom på bänken under det allsvenska hemmamötet med Dalkurd.

Junioren har varit uppe och tränat en hel del med a-laget under säsongen och nu tar han steget upp på riktigt.
– Vi har erbjudit Ali ett ettårsavtal med a-laget. Han har under året tagit steg som gjort honom mer och mer intressant för oss. Nu behöver han bevisa att det är så, att han har ännu mer att ge, säger sportchef Sonny Karlsson.

Vilka styrkor och utvecklingsbara sidor ser du hos Ali Youssef?
– Hans spetsegenskaper är att han har en jädra träffbild med sina skott och är svår att ta i en mot en när han vinklar bort spelarna. Han har svagheter som han behöver förbättra, att bilda relationer med andra spelare på plan så att han kan släppa bollen i rätt tid och springa mer. Det tror jag är det viktigaste, att man samarbetar med de andra tio spelarna. Men hans spetsegenskaper är så intressanta att vi väljer att lyfta honom till a-laget fast han har ett år kvar som junior.

Huvudpartner

Officiella branschpartners